Hódmezővásárhely

2022.05.22. 21:00

Generációk egyetlen arénában

Érteni egymás nyelvén: generációk, ha találkoznak. Fotó: Tábori Szilvia

 Tudásörökítés, a generációk közötti kapcsolódás szándékával rendezte meg a Nagyi Arénát a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. A Népművészeti Tájházban szombaton fiatalok és idősek mérték össze tudásukat. 

Mint azt lapunknak Sonkoly Ágnes szervező elmondta: rendkívül fontos téma a generációk közötti kapcsolat, a kommunikáció fejlesztése. Reméli, hogy rendszeressé válhatnak a hasonló rendezvények. Különösen, hogy a népi kiállítóhelyeken szervezett programok zömében eleink örökségéről, a példamutatásról, a múlt és a jövő generációinak kapcsolódásáról, a tudás örökítéséről szólnak. A szervezők a játékos feladatokba észrevétlenül belecsempészték a tanító jellegű programelemeket. 

A Tájház sötét pincéjében láthatatlan tárlatvezetést tartottak, ahol szinte csak tapintással tájékozódhattak az ott található egykori használati eszközökről. A konyhacsatában az idős, tapasztalt mesterek mérkőztek a szakácstanulókkal: vásárhelyi táskalevest és túrós lepényt készítettek. 

Volt Ringató az Árendás Néptáncegyüttessel, híröshímzés-bemutató, játékos kommunikációs tréning, tájházi szerepcsere. Családfakutató kurzus a levéltárral, kaland és bátorságpróba, közös szlengszótárkészítés és tájházi szabaduló kvízzel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!