Makó

2022.12.07. 19:30

Megnyílt a makói Meki

Szerdán délután a Kossuth utcán megnyílt a McDonald’s étteremlánc makói egysége, amely egyébként az országban a száztizedik.

Szabó Imre

A makói Meki modern, hangulatos, alighanem tetszeni fog a helybelieknek és az ide látogatóknak. Fotó: Szabó Imre

A szalag átvágása előtt Scheer Sándor tulajdonos többek között arról beszélt, hogy szándékuk szerint modern, korszerű éttermet építettek fel, Farkas Éva Erzsébet polgármester pedig arról, hogy ez a szolgáltatás növeli a város turisztikai vonzerejét, és tovább erősíti a város gazdasági fejlődését. Égi Zsolt, a hazai McDonald’s ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy vendégeknek a digitalizációra építve a lehető legnagyobb szabadságot kínálják az autós kiszolgáló egységnél, illetve a bejáratnál elhelyezett menütáblák, és hogy külön kávézót is üzemeltetnek. Gondoltak az üzemeltetésben a fenntarthatóságra is. Az építési és beruházási miniszterhelyettes, Csepreghy Nándor arra hívta fel a figyelmet, hogy a globalizáció hasznos is lehet, építhet, ha helyi értékeket is teremt – erre példa az új makói vendéglátóhely.

Az étterem a nyitás alkalmából 3 millió forintos adománnyal ajándékozta meg a Makói Óvodát; az erről szóló oklevelet Tiszlavicz László, az önkormányzat alapítványának kuratóriumi elnöke, illetve a polgármester vette át. 

Égi Zsolttól azt is megtudtuk, hogy a makói Meki 60-70 embert foglalkoztat, nagy többségük helybeli, illetve hogy minden nap reggel 7-től este 11-ig fogadják a vendégeket. Különlegessége az épület háta mögött kialakított pihenőpark, amely a városra jellemző motívumokat is megjelenít.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!