Hallgassa élőben!

Díjazta a Magyar E-Sport Szövetség a Megyék Csatáját

A Mediaworks által indított, egymillió forintos összdíjazású, hazánkban először megrendezett Megyék Csatája verseny 19 megyében példátlan sikerrel, kimagasló számú résztvevővel zajlott, amit rendkívüli érdeklődés övezett.

A három hónapig futó eseményre 3476 játékos nevezett országszerte, legtöbben Budapestről, illetve Pest megyéből. A többségében 18-24 éves korosztályban induló jelentkezők egyéni és csapatjátékban mérhették össze tudásukat. A regisztrált csapatok a League of Legendsben, amely egy világszerte több tízmilliós tábort megmozgató eseménysorozat, az egyéni indulók pedig a világ egyik legnépszerűbb FIFA 21-es játékban bizonyíthatták tehetségüket. A két világhíres e-sport játékban először megyei selejtezőket, majd megyei döntőket tartottak, legvégül pedig régiós szinten mérték össze a játékosok az erejüket.

Az országos videójáték versenyben összesen 32 db 45+-os induló volt, sőt ebből ketten 65+-os korosztályba tartoztak.

A rendezvénnyel kapcsolatos hírek mintegy 2.670.980 oldalmegtekintést eredményeztek, és a versennyel kapcsolatos hírek olvasottságának tekintetében kiugró érdeklődés mutatkozott 65+ korosztályban. Social media és influencer aktivitásokkal további 6.281.567 megjelenést generált a verseny.

Az e-sport nem pusztán szórakozás, hanem felkészülést, ügyességet és koncentrációt igénylő időtöltés és bizonyíték arra, hogy lehet sikereket elérni a számítógép előtt ülve is.

A Megyék Csatája nagyszabású versenyben lehetőséget kapott az a fajta egészséges lokálpatrióta életérzés is, amelyet a Mediaworks tulajdonában álló regionális portálok segítségével játékos versengés formájában élhettek meg a résztvevők, akik az ideiglenes bejelentett lakcímüknek megfelelő megyei selejtezőre adhatták le a nevezésüket.

Magyarország eddigi legnagyobb e-sport rendezvényén az e-sportolók mellett a szervezők nagyköveteket is bevontak a játékba. Jakabos Zsuzsanna, Majka, Berki Krisztián és Horváth Tomi – olyan ismert emberek, akik a fővédnöki, csapatkapitányi szerepükben közelebb tudták vinni a rendezvényt a videójátékok világában kevésbé járatos, de a téma iránt érdeklődő emberek számára, illetve akik mögé szívesen felsorakoztak a játékosok. Emellett a verseny népszerűsítésének érdekében megyénként egy-egy ismert embert is felkértek a szervezők, hogy képviseljék az adott megyét, és ne tolódjon el a fókusz a főváros felé. A négy közismert szereplő és a megyei képviselők részesei voltak egy versenyindító sztárfutamnak is, ahol a hírességek is kipróbálhatták magukat az e-sport világában.

A Magyar E-sport Szövetség a Megyék Csatája kezdeményezést különdíjjal jutalmazta, amelyet a Mediaworks nevében dr. Nagy Tamás vesz át.

„A Megyék Csatája egy próba volt, ami komoly sikert aratott olvasóink körében. A Mediaworks -Magyarország legnagyobb elérésű portfóliójaként – elkötelezett az e-sport iránt. A világon és Európában már jól ismert és népszerű e-sport a magyar média világában még csak most kezd ismertté válni. A Mediaworks csapata ezért célul tűzte ki azt, hogy olvasóinkkal megismertessük az e-sportot, oly módon, hogy tovább növeljük az e-sport tartalmakat termékeinkben”- mondta a kezdeményezésről dr. Nagy Tamás.

Az Év e-sportolója virtuális díjátadó gálával zárul a rendezvény, mely a https://esport1.hu/ oldalon követhető nyomon.

A díjátadó ideje: 2021.03.30. (kedd) 19:00 óra.

A kategóriák várható sorrendje (a változtatás jogát fenntartják):

 1. Az év kártyajátékosa
 2. Az év sportszimulátor játékosa
 3. Az év sportszimulátor csapata
 4. Különdíjazottak (4: Raisy, Mediaworks, OneBlade, IeSF)
 5. Az év felfedezettje
 6. A magyar e-sportért díjazott
 7. Az év e-sport szervezete
 8. Az év MOBA csapata
 9. Az év managere és edzője
 10. Az év kommentátora
 11. Az év MOBA játékosa
 12. Az év FPS csapata
 13. Az év FPS játékosa
 14. Az év közönségdíjazott kommentátora
 15. Az év közönségdíjazott játékosa

A szervezők célja az volt a Megyék Csatája rendezvénnyel, hogy Magyarországon megerősödjön az e-sport iránti érdeklődés és a részvétel igénye, a játékkedv olyan mértékben, hogy akár egy világversenyen is indulhassanak versenyképes hazai csapatok és egyéni versenyzők, illetve a sport ezen a területén is támogatást kapjanak a tehetséges játékosok.

Hozzászólások

emlékpark / 16 perce
Orbán Balázs: a recski kényszermunkatábor a kommunizmus szimbóluma
felháborító / 34 perce
Megölték a macskákat, a bundájukat a karácsonyi vásárban kínálták? (videó)
Vasárnap jelent meg egy bejegyzés a Magyar Állatvédők facebook csoportban, hogy egy szőrmeárus macskabundát is árul a győri karácsonyi vásárban.
vigyázat, csak felnőtteknek
Hatalmasat terpesztett a sportolónő, nem volt rajta bugyi
Bugyi és melltartó nélkül kávézgatott.
Január 16. / 22 perce
Szerbiában kiírták az alkotmánymódosításról szóló népszavazást
Az alkotmány igazságügyre vonatkozó részének a módosításáról szavaznak az emberek.