Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

116 éves lett a világ legidősebb embere

Ugyan látását elveszítette és nehezen is hall, Susannah Mushatt Jones nincs ágyhoz kötve, és csak két gyógyszert szed naponta.

Száztizenhat éves lett hétfőn a világ hivatalosan is legidősebb embere, Susannah Mushatt Jones - adta hírül a Guinness-világrekordok portálja.

A Guinness-világrekordok hétfőn erősítette meg, hogy a brooklyni asszony a legidősebb a világon. Az idős nő június közepén örökölte meg a címet honfitársától, Jeralean Talleytől.

Ugyan látását elveszítette és nehezen is hall, Susannah Mushatt Jones nincs ágyhoz kötve, és csak két gyógyszert szed naponta.

A világon valaha leghosszabb ideig, 122 évig és 164 napig élt ember szintén nő volt, a francia Jeanne Calment.
 


Amikor Susannah Jones 106 éves volt, a születésnapi megemlékezésen azt mondta az őt ünneplőknek: "Sosem dohányoztam, nem is ittam. Szeretet és pozitív energia vesz körül. Az a hosszú élet és a boldogság kulcsa".

Az idős nő Alabamában született, apja részes bérlő volt, gyapotszedéssel tartotta el a tízgyerekes családot. Innen költözött Susannah előbb New Jerseybe, majd New Yorkba, ahol házvezetőnőként és dajkaként dolgozott.

A száz unokahúg és unokaöcs egyike, Lavilla Mushatt Watson 2014-ben adta ki Jones életrajzát Susannah - Our incredible 114-Year-Old Aunt (Susannah, a mi hihetetlen, 114 éves nagynénénk) címmel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különböző az ikerpár tagjainak bőrszíne

Az esély egy a millióhoz, Bobby és Riley George bőrszíne azonban különbözik, noha ikrekről van szó. Tovább olvasom