Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A bolygó lakosságának egyharmada nem rendelkezik saját vécével

A bolygó lakosságának egyharmada még mindig nem rendelkezik saját otthoni vécével.

A bolygó lakosságának egyharmada még mindig nem rendelkezik saját otthoni vécével - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) közös jelentéséből.

A kedden kiadott dokumentum szerint az illemhelyet nélkülözők továbbra is szennyezik a vízforrásokat, és veszélyt jelentenek a közegészségre, valamint világszerte több millió ember biztonságára. Mindez hozzájárul a rosszul tápláltsághoz és a gyerekkori alulfejlettséghez, évente 161 millió gyereknek okozva testi és mentális károsodást.

"Mindaddig, amíg nem él mindenki megfelelő higiéniai körülmények között, nincs remény a vízellátás minőségének javulására, és továbbra is túl sokan fognak meghalni fertőzött víz által terjesztett betegségekben" - hangsúlyozta közleményében Maria Neira, a WHO közegészségügyi részlegének vezetője.

A jelentés kiértékeli az ENSZ 2000-ben kitűzött globális céljaiban - köztük abban, hogy mindenki számára biztosítsák a tiszta ivóvizet és a higiéniai berendezéseket - elért eredményeket.

A határidő idén lejár, és az ENSZ jelenleg a fenntartható fejlődést szolgáló újabb célok kidolgozásán fáradozik, amelyek megvalósítására mintegy 2,5 trillió dollár áll rendelkezésre 2030-ig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8 hétig nem ment WC-re, székrekedéstől halt meg a lány

A 16 éves lány két hónapig tartotta vissza székletét, azért, mert fóbiája volt a vécé használatától. Tovább olvasom