Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Ahány ház, annyi szokás: így készül a jó hurka

A minőségi alapanyag elengedhetetlen egy jó disznótorosnál.
 Sokan azt gondolnák, hogy a diéta alatt kerülni kell a sertés ételeket, de Schobert Norbi megnyugtat: módjával mindent lehet enni, de a köretre figyelni kell - írja a Bors.

– Bár nem a szénhidrát a legelső, amire gondolnánk ez esetben, de egészségünk érdekében a húsok mellé például ne fehér kenyeret együnk, inkább Update fehér veknit, a rizs helyett pedig jobb választás a rizsszemtészta. Utóbbit még hurkába is tölthetjük. Egyébként minél többféle hús van a hurkában, annál jobb. Én bele szoktam még tenni a tüdőt, májat, szívet, fejhúst, és a tokaszalonnát is, de a hájról sem érdemes megfeledkezni. Amikor kész van, akkor tegyük bele langyos abálólébe és körülbelül 70–80 fokon főzzük negyedórán át, így lesz igazán finom – mondta a lapnak a fitneszguru.
 
Bíró Lajos, a Buja Disznó étterem tulajdonosa szerint a minőségi alapanyag elengedhetetlen egy jó disznótorosnál.
 
– A probléma általában ott kezdődik, hogy a házigazdák azt szeretnék, ha minden lenne a disznóból, viszont ez egy darab állatnál nem lehetséges. Nekem az egyik titkom az, hogy a véres hurkánál például veszek úgynevezett sajtolt vért, ezzel dúsítom, a májas hurkánál pedig a pluszmáj is elkél, azt is vehetünk akár külön.
Az arányok betartása is fontos. Száz kiló hurkánál én már csak egy kiló sót használok. A kolbásznál is lecsökkentettem a só mennyiségét és azt kell mondjam, hogy bevált. Az én kedvencem, ha a májas hurka és a füstölt kolbász egyszerre van kisütve, héjában sült krumplival - olvasható a cikkben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyezer HIV-fertőzött nem tud betegségéről Magyarországon

Négyezer HIV-fertőzött nem tud betegségéről Magyarországon
A fertőzöttek megfelelő kezelés mellett gyakorlatilag vírusmentesek, nem fertőznek tovább, családot… Tovább olvasom