Egyenes út

2012.01.12. 22:50

Meglepetés

Hosszú évek óta név- és születésnapi köszöntés ürügyén tartanak hatan csajos bulit. (Vagyis ezek a partik nem teljesen pasi mentesek, mert a férjek segédkezhetnek az előkészületekben, vagy épp a kiszolgálásban.) Praktikussági okok miatt mostanában csak a névnapokat tartják számon, kivéve, ha valamelyiküknek kerek születésnapi évfordulója van. Eddig háromszor sikerült elképedt barátnők arcát megörökíteni a társaság fotósának.

Nemrég újra sűrűn csörögtek a telefonok, folytak a titkos egyeztetések: ki mit visz, honnan indulnak, hogyan fogják a masszőr barátnő, Anika idejét „kívülálló" ismerősök bevonásával lefoglalni a találkozó idejére. Az utolsó „vendég" az egyik szervező volt, ő engedte be a lakásba a többieket, mert az ünnepeltet telefonon szóval tartotta egy vendég (ő nem volt betervezve!). A barátnők ott kuncogtak a nappaliban. „Micsoda meglepetésben lesz része!" Amikor a maratoni beszélgetést befejezve Anika előkerült, a rögtönzött énekkar kissé hamisan előadta a Happy birthday-t és az ajándékot.

 

 

Előkerült a házi debreceni és a szalámi, folyt a pezsgő, és öten elégedetten dőltek hátra: sikerült a meglepi. Sztorizgattak, eszegettek, iszogattak, majd a háziasszony gondolt egyet, és kezdte elpakolni az elemózsiát. A többiek felháborodva tiltakoztak: tegyen vissza mindent a helyére, mert ők bizony hajnalig maradnak. Anika, aki hatójuk közül a legcsendesebb, csak pakolt tovább, senki és semmi meg nem állíthatta, majd a hűtő mélyéről elővarázsolt egy nagy tálca tiramisut.

Volt ám meglepetés, még az ügyeletes fotósnak is tátva maradt a szája!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!