Egyperces

2013.11.27. 22:32

143 millióért kelt el Misty, a hatméteres dínó

A Diplodocus fajhoz tartozó 17 méter hosszú dinoszaurusz a Billingshurstben lévő Summers Place aukciósház árverésének legfontosabb darabja volt. <br>

Egy 150 millió éves dinoszaurusz-csontváz 400 ezer fontért (mintegy 143 millió forintért) kelt el szerdán egy dél-angliai árverésen.

A Diplodocus fajhoz tartozó 17 méter hosszú dinoszaurusz a Billingshurstben lévő Summers Place aukciósház árverésének legfontosabb darabja volt.

Az aukciósház közlése szerint múzeumok, magánszemélyek és prominens személyiségek is jelezték vásárlási szándékukat. A különleges dinoszaurusz-lelet új tulajdonosa nem kívánta megnevezni magát.

Forrás: AP

Forrás: AP
A londoni Természettudományi Múzeum közlése szerint ebből a dinoszauruszfajból csak hat viszonylag ép csontvázat tártak fel a világon. "Ez egy igazán izgalmas felfedezés.

Nagyon reméljük, hogy a csontváz egy nap majd múzeumba kerül, hogy tovább tanulmányozzák" - mondta el Martha Richter, a múzeum szakértője. Az intézmény maga korábban kijelentette, nem licitál Mistyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!