Egyperces

2007.06.10. 16:19

Újra a magyaroké a csókrekord

Újra miénk a csók-rekord: 6637 pár, vagyis több mint 13 ezer ember csókolózott szombat este a Kossuth téren.

Újra miénk a csók-rekord: 6637 pár, vagyis több mint 13 ezer ember csókolózott szombat este a Kossuth téren. Körülbelül ezerrel többen, mint az eddigi csúcs-tartó Fülöp-szigeteken tavaly. Magyarország nem most először szerezte meg a "Legtöbb egyszerre csókolózó pár" Guinness-rekordját. Két évvel ezelőtt a színesre festett Erzsébet hídon 12 ezren csókolóztak.

A budapestiek ismét kitettek magukért, délután 4 órától a helyszínen, valamint a város több pontján, így például az Oktogonnál lehetett regisztrálni a csúcsdöntésre. Hat óra után néhány viharfelhő és egy enyhe zápor ellenére sem lankadt a lelkesedés, a szervezők jóvoltából éppen akkor kezdődtek a koncertek a Kossuth téren. Fellépett Póka Angéla, a Hip Hop Boyz, Puskás Peti, negyed kilenc után nem sokkal pedig az új tini sztárcsapat, a No Thanks - szemmel látható volt, hogy egyesek csak az új rockbanda koncertje miatt tobzódtak a színpadnál. Stohl András, a "show" házigazdája - aki többször is "mosolyt csalt a jelen lévők arcára" bakijaival - 9 óra után részeredményt közölt, akkor még csak 6500 regisztrált rekordert számláltak a szervezők. Többen aggódni kezdtek, mások a regisztráció helyszínét keresték.

- Most értünk ide a párommal, aki tegnap délután csak annyit mondott nekem: holnap este programunk lesz. Nem ilyesmire gondoltam, de nem csalódtam benne - mondta az egyik résztvevő.

Negyed tízkor lépett színpadra Fenyő Miklós, érkezése után képletesen többen is felcsavarták a szőnyeget a Földművelésügyi Minisztérium épülete előtt, sokan ropták a rock and rollra.

Az MTI jelen lévő tudósítóját nem sokkal a rekordkísérlet előtt kereste meg egy fiatal lány, aki párt keresett magának. Végül talált, csakúgy, mint mintegy 6400 pár. Stohl András fél tízkor már kész tényként közölte: csaknem 12 800 regisztrációt fogadtak a szervezők, azaz ismét Magyarország a csúcs birtokosa. Fél tíz után 8 perccel pedig tíz másodpercre elcsendesedett a Kossuth tér, megmozdultak az arcizmok, ismét Magyarországra került a "legtöbb egyszerre csókolózó pár" világrekordja. Tűzijáték, és Fenyő Miklós Csókkirály című dala köszöntötte a szerelmes és alkalmi rekordereket, majd Damu Roland, Gesztesi Károly színművészek, valamint Pallagi Ferenc, a szervező napilap főszerkesztője segítségével értékes ajándékokat sorsoltak ki a résztvevők között. Egy szerencsés csókolózó a horvátországi Zárába (Zadar) utazhat el egy luxusüdülésre.

Forró pillanatokban később sem volt hiány, tíz óra után az Irigy Hónaljmirigy lépett fel, akik később átadták a helyet a két lemezlovasnak, Dj. Sterbinszkynek és Dj. Whiteboynak.

Híradó/MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában