Egyperces

2007.08.30. 16:19

Unokái helyett kutyájára hagyta vagyonát az idős hölgy

Egy New Yorki-i milliárdos, bizonyos Leona Helmsley, aki ingatlanügyekből gazdagodott meg, végrendeletéből kihagyta két unokáját, viszont máltai kutyája tizenkét millió dollárt kapott.

A nyolcvanhét éves asszony halálával persze nem csak a becses eb járt jól. Helmsley bátyja, akire rábízta Trouble gondozását, tízmilliót kap, két unokája öt-öt millió dollárral lesz gazdagabb, ha évente legalább egyszer ellátogatnak apjuk sírjához, a sofőr pedig százezer dollárt rakhat zsebre. Az asszony arról is rendelkezett, hogy kutyáját egy majdnem másfél millió dolláros mauzóleumában helyezzék örök nyugalomra. A sírhely ápolására Helmsley 3 millió dollárt különített el hátrahagyott vagyonából.

A milliárdos, aki a „fukarság királynőjenként„ vonult be a köztudatba, adócsalás maitt másfél évet ült börtönben. Tőle származik a következő aranyköpés: „Csak a kis emberek fizetnek adót".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!