Egyperces

2007.08.21. 16:19

Üvegszilánkokat nyeltek kártérítést remélve

Bűnösnek vallotta magát az az amerikai férfi, aki feleségével együtt szándékosan nyelt le üvegszilánkokat, hogy aztán kártérítést követelhessen a vendéglátó egységektől.

A 49 éves Ronald Evano mind az ellene felhozott húsz vádpontban bűnösnek vallotta magát. A férfi feleségével, Mary-vel együtt több biztosítónál reklamált 1997 és 2005 között, 200 ezer dollár kártérítést követelve, miközben 100 ezer dollárt meghaladó kifizetetlen orvosi számlákat hagytak maguk után több amerikai államban.

A pár legalább 12 alkalommal szorult kórházi kezelésre, amiért üvegdarabokat nyelt le, majd felvették a pénzt a biztosítóktól, a kórházi ellátásért azonban nem fizettek. Egy alkalommal 45 ezer dolláros kártérítést kaptak, közvetlenül az étteremtől.

A feleség szökésben van, ezért elfogatási parancsot adtak ki ellene. A férfit száz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!