Egyperces

2010.05.10. 00:28

A szexi lánynak bejött az élet

Zoltán Erikát, a hajdani szexi lányt ma is hívják a retró zene szerelmesei, hetente három fellépés biztosan szerepel a naptárában. Az énekesnő boldog édesanya és noha kevesen jósoltak hosszú időt házasságuknak, kapcsolata is kiválóan működik.

Pók Viktória

– Sokan ott rontják el, hogy a lángoló szerelem elmúltával, s miután megvan a ház, a kocsi, a nyaraló, a gyerekek, már nem figyelnek eléggé egymásra. Néhány vita után pedig beadják a válópert... aztán persze megbánják a döntésüket, de a hiúság miatt akkor már egyik fél sem közeledik a másikhoz. Azt gondolom, az ember érzi, ha az övé egy különleges kapcsolat, amiért érdemes küzdeni – mesélte Erika, amikor a jó házasság titkáról faggattuk. – Veszélyes, ha a párok elkezdik külön életüket. A csajos meg fiús bulikban hamar feltűnhet az a bizonyos harmadik. Mi a mai napig figyelmesek vagyunk egymással, klasszikus férfi-női szerepek szerint élünk, nem keresünk különutakat.

– Mi a legfontosabb a férfinak, mikor érzi azt, hogy ő akkor most itt, ebben a kapcsolatban végleg maradna?
– A férjem azt szokta mondani, hogy neki van a legjobb takarítónője, legjobb szakácsnője, jó barát és jó anyuka vagyok, s persze szerető is egyben, ha meg arra van szükség, akkor pszichológusként hallgatom őt és adok neki tanácsot. Én is mindenben számíthatok rá.


– Hogyan, mikor kerültél a színpad közelébe?
– Édesanyám állítása szerint 4 éves koromban ellentmondást nem tűrően kijelentettem: énekesnő leszek! Kovács Kati volt a példaképem, imádtam a táncdalfesztivált. Anyukám látta, ennek a fele se tréfa, így mindenben támogatott. Zongorázni tanultam, zeneelméletre, hangképzésre jártam. Tizennyolc éves koromban léptem először táncosként a színpadra Szűcs Judith műsorában, akkor ismerkedtem meg első férjemmel (Joós István producer, lemezkiadó), akivel sokáig együtt jártuk táncosként az éjszakát. Egy fellépésen látott meg a neotonos Pásztor Laci, aki tehetségesnek talált és írt nekem egy dalt az Interpop fesztiválra. Ez volt a Szerelemre születtem, amivel közönségdíjas lettem és az egész ország megismerte a nevemet.

– Hogyan jött Robi az életedbe, mennyire volt nehéz kilépni a házasságodból?
– Az első férjemmel is jó párost alkottunk. Sikereink voltak. Egy csinos csaj, egy jó pasi. Soha nem veszekedtünk, de szépen lassan elmentünk egymás mellett. Pedig sokat köszönhetek neki, hiszen megmutatta azt a világot, amire mindig is vágytam. Tizennyolc éves korom óta vele voltam, de 10 év alatt a sok munka miatt kihűlt a szerelmünk. Ekkor sétált be Robi az életembe. Nehéz volt a válás, de bejött a női megérzésem. Tudtam, itt egy esély, hogy új életet kezdjek, s nem kellett csalódnom. Húsz éve együtt élünk, van egy 13 éves lányunk, imádjuk egymást és a gyerekünket.

Erika és Robi szerelmének nem jósoltak nagy jövőt, de az idő őket igazolta. Nem- csak magánéletükben, munkájukban is kiegészítik egymást húsz éve. Zoé lányuk 13 éves.

Erika és Robi szerelmének nem jósoltak nagy jövőt, de az idő őket igazolta. Nem- csak magánéletükben, munkájukban is kiegészítik egymást húsz éve. Zoé lányuk 13 éves.
– Zoé mit tanul, mi lesz, ha felnő, milyen irányba terelgetitek?
– Az apja óráira jár hetente háromszor. Tehetséges, nem bánom, ha tánccal fog foglalkozni. De bármilyen hivatást választ, mi segíteni fogjuk.

– A tánciskola vagy az éneklés élvez nagyobb prioritást az életedben?
– Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hiszen három évtizede vagyok a pályán és még mindig legalább három fellépésem van hetente. Sokat foglalkozom a 20 éves tánciskolánk ügyeivel is, de a legtöbb időt a lányunkra szánom. Este hagyományos háziasszonnyá válok, főzök-sütök és kényeztetem a családomat.

– Mivel töltitek a szabadidőtöket a legszívesebben?
– Egy szállodai pihenés alatt kiválóan feltöltődünk. Húsz éve járunk vissza Sopronba, ez a kedvenc városunk. A ’80-as évek derekán egy bárban dolgoztam ott, s akkor megfogadtam, egyszer pihenni is visszajövök. Robival valóra is váltottam ezt a tervemet, s rájöttem, ott alszunk a legmélyebben, annyira friss a hegyi levegő. Ezen a helyen minden adott ahhoz, hogy egymásra figyelhessünk.


– Mi a véleményed a tehetségkutató versenyekről?
– Jó dolog, hogy lehetőséget kapnak a fiatalok, de nem irigylem őket. Aki szerepel a mai tévés tehetségkutatókban, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, az újságok róla írnak. Az ismertség azonban nem egyenlő a szeretettel. Amikor elengedik a kezüket a műsorok producerei, kiderülhet, hogy a közönség énekesként, zenészként nem is kíváncsi rájuk. A mi időnkben a koncertekre azért jártak, mert Kovács Katit, Zoltán Erikát akarták látni, hallani. Igazi rajongótáborok voltak, s a fellépők érezték a közönség szeretetét...

Címkék#Celeb
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában