Egyperces

2010.05.17. 23:53

Elődje ad tanácsokat az új királynőnek

A 2010-es királynőválasztás nyertese, a debreceni joghallgató, Dobó Ágnes nemcsak szép, de még a humora is jó. A felkészítő táborban egy rögtönzött stand-up comedy előadással ő érdemelte ki a Miss Talent címet is.

Inzsöl Júlia

– A versenyen említette, hogy olyan korban élne szívesen, ahol a mainál fejlettebb az orvostudomány. Miért választotta akkor a jogi pályát ahelyett, hogy esetleg orvosnak tanuljon?
– Gyermekkori vágyam volt a jogi pálya, már tizenöt évesen eldöntöttem, hogy milyen irányba szeretnék tovább tanulni. Tudatosan készültem a felvételire, emelt szinten tanultam a történelmet, a magyart és nyelvvizsgákat tettem. Bevallom, amikor ki kellett tölteni a felvételi jelentkezési lapot, kicsit megremegett a kezem, mert vonzott az orvosi pálya és a biológia is jól ment. Aztán beláttam, hogy nem vagyok elég erős lelkileg ehhez a szakmához. Jelenleg vizsgaidőszakom van, amit elég nehéz lesz összeegyeztetnem egyéb teendőimmel, de semmiképp nem akarom háttérbe szorítani a tanulmányaimat.

Dobó Ágnes
Dobó Ágnes.

– Tavalyelőtt az első öt lány között volt a döntőben, de mint mondta, akkor inkább szórakozásként fogta fel az egészet. Idén viszont nyerni jött. Mit gondol, minek köszönheti a győzelmét?
– Két éve azért jelentkeztem, hogy kipróbáljam magam és őszintén szólva meglepett, hogy bekerültem az első öt lány közé. Tudtam, ha keményen dolgozom és tudatosan csinálom végig, jobb eredményt is elérhetek. Akkor döntöttem el, hogy újra jelentkezem, és ezúttal meg is nyerem a versenyt. Idén harmadik éve olyan lányt választanak királynőnek, aki előzőleg már részt vett a versenyen. Ebből is látszik, hogy a tapasztalat nagyon sokat számít, mert aki nem először van ott, már nem izgul vagy fél attól, hogy mi fog történni, hanem tudatosan és magabiztosan csinálja végig az egészet. A zsűri és a közönség is értékeli a magabiztosságot és azt, ha valakin látszik, hogy tudja, mit akar.– Hogy állt a versenyhez a családja? Kitől örökölte a szépségét?
– Az előző versenyen senki nem tudott a jelentkezésemről egészen az első válogatóig, amikor közöltem velük, hogy most felülök egy vonatra és versenyezni fogok a királynői címért. Ezután két évig hallgatta a családom, hogy ezúttal megyek és megnyerem a versenyt. Szerencsére száz százalékig mellettem álltak, a döntőn ott volt az anyukám és a húgom, és borzasztó jó érzés volt, hogy akárhányszor kinéztem a közönségre, integettek nekem és biztattak – ez könnyítette meg, hogy öt percen keresztül harminckét foggal mosolyogjak. Természetesen a szerelmem is ott volt a közönség soraiban, ő nagyon büszke volt rám, és bár szinte azonnal lerohanták a riporterek, talpraesetten kezelte a helyzetet.

Serdült Orsi és Dobó Ágnes
Serdült Orsi és Dobó Ágnes.

– Serdült Orsi, a verseny tavalyi nyertese a legjobb barátnője. Remél tőle jó tanácsokat az elkövetkezendő egy évre?
– Hát, nagyon remélem, hogy értem szorított! Mikor kimondták, hogy én lettem a királynő, alig akartam elhinni, ránéztem Orsira és láttam, hogy zokogva indult el felém. Azonnal egymás karjaiba borultunk és percekig úgy maradtunk volna. Mellettem van, mikor szükségem van rá, telefonon beszélünk minden interjú és forgatás előtt. Számítok a tanácsaira, bár az elmúlt évben sok mindent átéltem vele, így van már elképzelésem arról, mi vár rám.

– Valahol azt nyilatkozta, hogy a humor sok mindenen átsegít az életben. Egy szép és vicces lánynak azonban nem lehet könnyű dolga a férfiakkal…
– Igaz, amit mondanak, hogy a férfiak félnek a szép nőktől, de nem hiszem, hogy ez csak a szépségen múlna. Az összes barátnőm szép, akikkel bulizni járok, mégis mindig én vagyok az utolsó, akit megszólítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!