Egyperces

2010.05.20. 01:47

Megél a zenélésből Caramel

Molnár Ferenc Caramel naponta akár húsz órát is dolgozik, nem tudja elképzelni az életét a zenén kívül. Az egykori megasztáros a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem évének a nagykövete. A fiatal énekes elégedett, de realista is.

Nyemcsok Éva

– Több mint két évet várt a harmadik album megjelenésével. Mi tartott ilyen sokáig?
– Ennyi idő alatt készült el a lemez. Dalokat írtam, stúdióban dolgoztunk. Van, aki évente kiad egy albumot, de én úgy gondolom, időt kell hagyni arra, hogy beérjen egy album. Erre a lemezre 40–50 dalt írtam, ebből válogattam ki végül tizenötöt. Ez egy folyamat: az ember elkezdi csinálni, aztán előre veszi a kedvenceit, és amikkel határidőre elkészül, azok jelennek meg.

– Szerelem, szeretet, nyugalom – ezek a lemezen lévő dalok témái. Nem érzelmes túlságosan?
– A szerelmet általában nem a rózsaszín oldaláról közelítem meg, hanem a küzdelmes részéről, az alkalmazkodásról, a lemondásról szólnak a dalaim, ahogyan az az életben is működik. Emberire próbáltam írni a lemezt.

– Első vidéki koncertjein – annak ellenére, hogy a televíziós tehetségkutatóban milliók nézték – kicsit bizonytalan volt a színpadon. Profibbnak vallja már magát?
– Még most is izgulok egy kicsit, és pici drukk van bennem, de a rutinom miatt sokkal magabiztosabban állok színpadra. A produkcióm ma már összehasonlíthatatlanul más, nemcsak minőségében, hanem azért, mert sokkal jobban élvezem a fellépéseket és nyitottabb is vagyok.


– A Maradjon így című számának klipje kicsit a hollywoodi csillogásra emlékeztet...
– A dalszöveg ezt hozta ki. Nem mondanám hollywoodinak, ilyen házibulikat hetente rendeznek Magyarországon, Budapesten. A Lélekdonor klipje viszont ezzel szemben nagyon szürreális, mintha egy képzelt világban járnánk. Szerintem ha van rá lehetőség, el kell rugaszkodni a valóságtól.

– Korábban azt nyilatkozta: ˝A zenét nem tudom elfojtani, sem kontrollálni, jön belőlem és kész.˝ Mégis mivel foglalkozna, ha nem zenélhetne?
– Elég sokszor gondolkodom azon, hogy mivel foglalkozhatnék – nem a zenélés helyett, hanem mellett. A zene számomra önkéntelen dolog, lefoglalja az összes agykapacitásomat és időmet. Szeretek belelátni a saját ügyeim menedzselésébe és szívesen nyitnék egy magánóvodát. Sok olyan dolgot tennék, amiben hasznossá tehetem magam.

– Meg tud élni a zenélésből?
– Köszönöm szépen, nem panaszkodom. Hála istennek megélek. De manapság a zenészé nem egy biztos szakma Magyarországon. Nagy perspektíva nincs benne. Ennek ellenére nem tudok elképzelni mást. Reggel 8-tól hajnali 2-ig dolgozom mindennap. Néha besokallok, de nagyon sok örömet és szeretetet kapok, nagyon sok öröm ér alkotás közben. Ez pedig erőt ad.

A nagykövet

2010 a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem éve Európában. Ennek Molnár Ferenc Caramel a nagykövete. – Igen. Fontosnak tartom, hogy beszéljünk arról: az emberek egy része ma Magyarországon szegénységben él. Emellett nem szabad elmenni, nem szabad természetesnek tekinteni. Ezenkívül a fővárosi cigány önkormányzat jószolgálati nagykövete is vagyok – árulta el a zenész.

Címkék#Celeb
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!