Egyperces

2010.05.15. 16:45

Milliókat bukhat Korda György

Hamarosan lehúzhatják a rolót a magyar pókerklubok tulajdonosai, köztük Korda György, ha az új kormány nem módosítja a május 1-jén hatályba lépett pókertörvényt.

Delmagyar.hu

A hónap elejétől ugyanis egy pókerterem már nem működhet 10 asztalnál többel, ráadásul 40 százalék adót kell fizetni utána, a nevezési díjakat maximálták, valamint a terem 200 méteres körzetében nem lehet sem iskola, sem pedig egészségügyi intézmény.

Korda György – akinek a fővárosban két pókerterme is van – egyelőre bizakodik. Május elsejétől mindent az előírtaknak megfelelően működtet pókertermében, nyereséget viszont nem termel, csak pénzt veszít. A Blikknek elmondta: milliókat veszít, miközben arra várnak, hogy megkapják az engedélyeket.

Kordáék csak egy engedélyre várnak, egyelőre hiába. Fotó: DM/DV

Kordáék csak egy engedélyre várnak, egyelőre hiába.
Fotó: DM/DV

„Tisztában voltam azzal, hogy új törvény lép hatályba, ezért mindent átszerveztünk az előírtaknak megfelelően. Az engedélyt azonban a mai napig nem kaptuk meg, így nem szervezhetünk pókerversenyeket. Viszont a személyzetet, a rezsit fizetnem kell, hogy ne menjenek el máshová" – magyarázta a Blikknek Korda György, akinek utolsó reménye, hogy az új kormány módosítja ezt a törvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában