Egyperces

2011.03.05. 17:54

Kilencvenmillió forintos temetés egy kínai kisvárosban

Peking - Hárommillió jüant, vagyis közel 90 millió forintot áldozott egy kínai vállalkozó arra, hogy méltóképpen temesse el édesanyját - adta hírül pársoros fényképes beszámolójában a China Daily című angol nyelvű napilap online kiadása.

A képeken összesen kilenc, hatalmas, felvirágozott Lincoln limuzin néhány példánya látható, valamint a tizenhat díszlövéshez felsorakoztatott nyolc darab ágyú és a többezres, valószínűleg inkább tízezres gyászoló tömeg. Csak a gyászzenekar tagjainak nagyságrendje ezres.

Az anyját elvesztő férfiról egyelőre csak annyit tudni, hogy egy helyi vállalkozó, és 3 millió jüant költött a díszes temetésre. A helyszín a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartomány kis tengerparti városa, Venling (Wenling).

Az internetre helyi idő szerint délután felkerült hírhez nyomban hozzászóltak az oldal látogatói, akik közül volt, aki felveti, hogy vajon ilyen gondoskodó volt-e anyjával életében is a most oly bőkezű fia, mások tékozlónak minősíti a temettetőt, és luxusnak a temetést, megint más felveti, hogy Kínában még vannak gyerekek, akik a pénztelenség miatt nem járhatnak iskolába, a pénz jó lett volna a szegényeknek.

Egy indiai kommentelő szerint a temetés mérete a tisztelet és a szeretet fokmérője annak részéről, aki elveszítette az anyját. Az újdelhiből keltezett vélemény megfogalmazója elismerését fejezi ki a "tiszteletreméltó úrnak", és imáit ajánlja "a célba ért lélek békéjéért".

Címkék#Kína
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában