Egyperces

2012.05.18. 14:44

Akció! Muflonok eladók

Pénzhiány miatt állatai eladására kényszerül Campania dél-olasz régió természetvédelmi parkja: harminc muflont kínálnak kedvezményes áron.

MTI

Az állatokat egy éve próbálják eladni őzekkel, szarvasokkal és vaddisznókkal együtt. Eddig egyedül vaddisznóból kelt el néhány példány: éttermek és magánszemélyek vásárolták meg őket trófeának.

A muflonok eddig senkinek sem kellettek, ezért a tartomány húsz százalékkal csökkentette az árukat: a kosokat száznegyvenhat euróért (egy jobb pár cipő áráért) lehet megvásárolni, a nőstényeket százhúsz euróért, az egy évesnél fiatalabb állatokat pedig nyolcvanhat euróért.

A nyolcvanas években Szardíniáról és Korzikáról vásárolt muflonokat Campania nyolcszáz hektáros védett vadasparkjában tartották. "A muflonok egykor Campania büszkeségei voltak, most viszont terhek, amelyektől meg akarnak szabadulni!" - jegyezte meg az olasz sajtó.

A pénzhiány miatt a parkban dolgozó tizenöt állatetető és őr sem kap fizetést már hónapok óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!