Egyperces

2014.07.17. 13:58

Olasz harc a reggeli harangszóért

Santo Stefano Lodigiano lakóinak egy része későbbre halasztaná a fél hetes harangozást, ez azonban sokaknak nem tetszik.

Dúl a harc egy olasz falu lakói között a reggel fél hetes harangszó miatt. A falu egyik fele későbbre halasztaná, a másik viszont ragaszkodik a harangok eredeti időben való megkondításához.

Az Emilia-Romagna tartománybeli Santo Stefano Lodigiano 1092 lakosának egy része szerint a "túl korai" harangozás az egész települést felveri. A harangszó elhalasztását szorgalmazva a helyi püspök rendelkezését idézték, amely szerint a harangok kondítását máskorra is lehet időzíteni.

Modesto Tino Cremascoli atya, a Pó folyó közelében fekvő település plébánosa a kérést elfogadva reggel fél hétről hét órára tette át a harangozást. A Corriere della Sera olasz napilap beszámolója szerint azonban az elmozdított harangszó ellen a település másik fele tiltakozásba kezdett Massimiliano Lodigiani polgármester vezetésével.

Lodigiani szerint a fél hetes harangozás régi és eltörölhetetlen hagyománynak számít. Ezen kívül gyakorlati haszna is van, mivel figyelmezteti azokat a munkába igyekvőket, akiknek a reggeli 6.45-ös vonatot el kell érni.

A plébános a harangvita megoldására az egyházmegyéhez fordult tanácsért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában