Egyperces

2014.07.11. 16:50

Röviddel a cél előtt adta fel rekordkísérletét egy új-zélandi kajakos

A rossz időjárás miatt röviddel a cél előtt fel kellett adnia rekordkísérletét egy új-zélandi kajakosnak, aki a világon elsőként egyedül akart Ausztráliából Új-Zélandra evezni.

Scott Donaldsont egy mentőhelikopter emelte ki a vízből 83 kilométerre az új-zélandi partoktól - közölte a parti őrség pénteken. A sportoló vészjelzést küldött.

Donaldson akart lenni az első ember, aki Ausztráliából egyedül átkajakozik Új-Zélandra. Korábban úgy becsülte, hogy a 2000 kilométeres táv megtételéhez 50-70 napra lesz szüksége, de egyre jobban elsodródott az új-zélandi Északi-sziget nyugati partjaitól, és napokig nem tudott evezni a rossz időjárás miatt.

Ugyanezen rekord felállítását kísérelte meg 2007-ben Andrew McAuley ausztrál kajakos is, ő azonban a kísérlet közben halálos balesetet szenvedett. Kajakját üresen találták meg a parton.

A tengert sikeresen szelte át viszont kajakon a Justin Jones-James Castrission páros 2008-ban, az evezősök közül pedig 1977-ben Colin Quincey, fia, 2010-ben fia, Shaun Quincey, valamint 2007-ben egy ausztrál evezős négyes is.

Címkék#rekord

Ezek is érdekelhetik