megdöbbentő

2020.02.23. 07:05

Tűzgolyó repült át Malajzia felett (videó)

Nem mindennapi égi jelenséget rögzített egy autó műszerfali kamerája Malajziában. A felvételen jól kivehető, hogy a sötét éjszakai égbolton egyszercsak átrepül egy tűzgolyó.

Forrás: Shutterstock

Az Origo a BBC-re hivatkozva arról ír, hogy február 12-én, az esti órákban egy autó fedélzeti kamerája is rögzítette a Jjohori autópályán menet a furcsa jelenséget, amit Johor Bahrúban és Szingapúrban is láttak.

A közösségi oldalon is többen írták, hogy látták aznap a tűzgolyót az égen.

„Amikor megláttam, azt hittem, hogy megtámadták Szingapúrt!” – mondta Izzat Asyraff Nahrawi.

A meteorvillanás 3,5-7,5 másodperc közötti volt. Világoszöld, kékes színe volt. Más bejelentés szerint viszont narancssárgás vöröses – írja a Malay Mail oldal.

„Az erkélyemen álltam, amikor megláttam a robbanást, aztán másodpercekkel később eltűnt. Először azt hittem, hogy a házam melletti tengerbe zuhan, vagy a közeli partra, olyan nagynak és közelinek tűnt. Őszintén azt hittem, hogy egy sci-fi filmben vagyok, mondjuk a Star Trek-ben” – írta egy másik hozzászóló.

A szingapúri csillagászati egyesület szerint

a NASA-nál illetve az Európai Űrügynökségnél nincs adat a szerdai tűzgolyóról.

A jelenségről a Nemzetközi Meteor Intézet is bejelentést kapott. Szerintük csupán egy normálisnál jobban világító meteorról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!