új erőre kapott a nyomozás

2020.07.28. 18:08

Egy hannoveri kertben keresik Madeleine McCann holtesttét

A német nyomozók úgy vélik, hogy a 2007-ben Portugáliában eltűnt brit kislány már nincsen életben.

A police officer drives a duty transporter during a search in a garden allotment in the German city of Hanover, Northern Germany, on July 28, 2020, in connection with the disappearance of British girl Madeleine McCann. - Police revealed in June that they were investigating a 43-year-old German man over the 2007 disappearance of three-year-old "Maddie", saying they believe he killed her. Madeleine went missing from her family s holiday apartment in the Portuguese holiday resort of Praia da Luz on May 3, 2007, a few days before her fourth birthday, as her parents dined with friends at a nearby tapas bar. (Photo by Hauke-Christian Dittrich / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Hauke-Christian Dittrich

A német rendőrség kedden átkutatott és felásott egy kertet Hannoverben – közölte a Madeleine McCann titokzatos eltűnése ügyében nyomozást folyató braunschweigi ügyészség.

„Az ásatások a Maddie McCann ügyében folytatott nyomozásunkkal kapcsolatosak” – közölte Julia Meyer ügyészségi szóvivő, a részletekre azonban nem tért ki.

Az ásáshoz a nyomozók többek között markológépet is használnak a Hannoverische Allgeimene Zeitung című helyi újság szerint, amely úgy tudja, hogy

a jelenleg őrizetben lévő gyanúsított korábban Hannoverben élt.

A vizsgálat június elején felgyorsult az új gyanúsított személyének azonosításával. A 43 éves Christian B. többszörösen visszaeső német pedofil, aki Portugáliában már elítéltek nemi erőszakért és jelenleg Németországban tartják fogva.

Az ügyészség közölte, hogy „konkrét tényekről van bizonyítéka azzal kapcsolatban, hogy a kislány meghalt, de nem áll a rendelkezésére orvosszakértői bizonyíték”, nevezetesen a holttest megléte.

2020. július 28., Alsó-Szászország, Seelze: a rendőrök egy kertben keresnek nyomokat
Fotó: Peter Steffen / AFP

A férfit jelenleg egy másik ügyben az észak-németországi Kielben tartják fogva.

Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány – két kisebb testvérével – a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak. Az ügyben Madeleine szülei is gyanúba keveredtek.

Christian B. a történtek idején a szállodától néhány kilométerre lakott. Az őrizetben magáncellába kellett helyezni, hogy a rabtársai ne bántalmazzák. Azzal gyanúsítják, hogy megölte a kislányt. A média által idézett ügyvédje szerint tagadja, hogy bármi köze lett volna a brit kislány eltűnéséhez.

Német médiumok szerint a nyomozók a gyanúsított lakókocsijában gyermek fürdőruhákat találtak. Egy USB kulcsot is találtak több ezer pedofil felvétellel, ezek némelyikén maga a gyanúsított látható.

A férfi kérte a szabadon bocsátását, amire az ügyészség szerint nem kerül sor. A férfi kiadatását Portugália egy 72 éves nő megerőszakolása miatt követeli.

Borítókép: a nyomozók markológépet használnak az ásáshoz 2020. július 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!