rekorder

2020.09.15. 12:48

Tizenöt utódot nemzett már a huszonnyolc éves óriáspanda

A Pekingben született állatot, amely emberi években már több mint 80 évesnek számít, tortával köszöntötték az évfordulón.

A giant panda Eimei poses with a figure number 10,000 and 15 small pandas made of ice and snow at Adventure World, an entertainment facility in Shirahama, Wakayama Prefecture on Jan. 31, 2020. 27-year-old Eimei, a father of fifteen children marked 10,000th days since he was born at Beijing Zoo in September 14, 1992. ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: AFP/THE YOMIURI SHIMBUN

Fotó: TAKUYA YOSHINO

Huszonnyolcadik születésnapját ünnepli hétfőn a világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, amely természetes módon képes utódokat nemzeni.

A nyugat-japán Vakajama prefektúrabeli Adventure World állatkert Ejmej (Eimei) nevű hím óriáspandáját, amely emberi években már több mint 80 évesnek számít, tortával köszöntötték az évfordulón.

A Pekingben született állat 1994. szeptember 6-án érkezett Japánba és azóta 15 kölyköt nemzett, közülük 11 már Kínában van.

A pandát 2014-ben ismerték el a világ legidősebb, fogságban élő olyan óriáspandájaként, amely természetes módon képes utódokat nemzeni.

Az állatkert bambuszokkal díszítette fel az óriáspanda lakhelyét, hogy ezzel kívánjon neki további hosszú és egészséges életet.

Ejmej júniusban párosodott a 20 éves Rauhinnal, amellyel már kilenc közös utódjuk van. A nőstény várhatóan ősszel hozza a világra a kicsinyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!