Fura demokráciafelfogás

2020.12.27. 09:00

Duplán kellene számítaniuk a fekete voksoknak egy amerikai professzor szerint

A BLM mozgalom bűvkörébe esett egyetemi oktató valamilyen rejtélyes matematikai képlet alapján úgy véli, jelenleg a fehér bőrű emberek szavazata többet ér, mint a feketéké.

In Boston, Massachusetts in the United States, people hold a sign reading "Trump for Prison 2020" as they celebrated the news that Joe Biden was declared winner of the U.S. presidential election on Nov. 7, 2020. (Photo by Jodi Hilton/NurPhoto)

Forrás: NurPhoto / AFP

Fotó: Jodi Hilton

A fekete bőrűek szavazata többet ér, mint a többi emberé – erről Brandon Hasbrouck egyetemi tanár értekezett cikkében a V4NA hírügynökség beszámolója szerint. A professzor többek között a rasszelméletről tanít. Nemrég a The Nation oldalán jelent meg a cikke, amelynek már a címe is sokat sejtető volt: „A fekete amerikaiak szavazatának duplán kellene számítania”. A professzor szerint a szavazatok helyreállítása valójában csak jobbá tenné a világot, és segítené lecserélni az elnyomó intézményeket.

I’m through with mincing words.

This is racism. The writer, Brandon Hasbrouck, is a racist. https://t.co/QiSkDCs8RS

— Sarah Haider 🚀 (@SarahTheHaider) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">December 20, 2020

Hasbrouck cikkében az elektori rendszerről is írt, amellyel láthatóan nincs megelégedve. Végül arra a megoldásra jutott, ha már az elektori rendszert nem lehet megszüntetni, legalább számolják duplán a fekete bőrűek által leadott szavazatokat. Szerinte ugyanis jelenleg a fehér bőrű emberek szavazata többet ér, mint a feketéké.

Mindeközben Seattle állami iskoláiban tréningnek vetik alá a tanárokat, természetesen az antirasszizmus jegyében.

A pedagógusoknak először is meg kellett tanulniuk, hogy ők ősi földeket foglaltak el, és hogy ők valójában kiváltságosok, és az örökségüket csak lopták.

SCOOP: Seattle Public Schools tells teachers that the education system is guilty of “spirit murder” against black children and that white teachers must “bankrupt [their] privilege in acknowledgement of [their] thieved inheritance.”

Let's review the whistleblower documents.👇

— Christopher F. Rufo ⚔️ (@realchrisrufo) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">December 18, 2020

Az is kiderül az oktatóanyagból, hogy az amerikai iskolákban mindennap megölik a fekete bőrű gyerekek lelkét. Ezt a rendszeres és intézményes feketeellenes erőszakkal teszik meg. A lényeg, hogy a tanároknak a társadalmi igazságosságra nagy hangsúlyt kell fektetniük az osztályban, hogy így küzdjenek a rasszizmus ellen.

Borítóképünkön Joe Biden győzelmét ünneplő, Donald Trump börtönbe zárását követelő BLM-aktivisták Bostonban

Címkék#blm#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!