illegális állatkereskedelem

2021.03.21. 22:54

Hat megmérgezett oroszlán tetemére bukkantak egy ugandai nemzeti parkban

Közelükben találtak nyolc kimúlt keselyűt is.

Hat megmérgezett oroszlán tetemére bukkantak vadőrök az ugandai Erzsébet Királynő Nemzeti Parkban péntek éjjel.

Az oroszlánok testrészeinek egy része hiányzott, amikor felfedezték az elpusztult állatokat. Közelükben találtak nyolc kimúlt keselyűt is – közölte a vadvédelmi hatóság (UWA) szombaton.

„Ezek a részletek arra mutatnak, hogy ismeretlen megmérgezhették az állatokat. Mivel az oroszlánok egyes testrészei hiányoznak, nem zárjuk ki az illegális állatkereskedelmet” – olvasható a közleményben.

Nem ez az első alkalom, hogy oroszlánokat mérgeznek meg a kelet-afrikai országban. 2018-ben ugyanebben a nemzeti parkban 11 oroszlánt mérgeztek meg a környező falvak lakói azzal védekezve, hogy azok megölik szarvasmarháikat. Az országban akkor 400 oroszlán élt, száz a nemzeti parkban.

Az oroszlánok az ugandai nemzeti parkok fő vonzerejét adják. A turizmusból származik az ország GDP-jének 10 százaléka, évente 1,6 milliárd dollár. A koronavírus-járvány előtt évente 1,5 millió turista látogatott Ugandába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!