Képregény

2021.05.28. 09:10

Kiállítással emlékeznek meg az Asterix alkotójáról Párizsban

Gazdag kiállítással emlékeznek meg Albert Uderzo, a Asterix-képregények rajzolója halálának első évfordulójáról Párizsban.

2015. október 12-én Párizsban készített kép Albert Uderzo francia képregényrajzolóról, az Astérix és Obélix megalkotójáról. Uderzo 2020. március 24-én, 92 éves korában elhunyt.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Etienne Laurent

A kis gall kitalálójára emlékezve csütörtökön nyílt meg az első Uderzo-tárlat a Maillol Múzeumban, ahol a képregénymester több mint 300 rajzát mutatják be. Uderzo 2020. március 24-én, 92 évesen hunyt el.

A kiállítási tárgyak, köztük képregénycímlapok és eddig nem látott dokumentumok a karikaturista egyedülálló pályafutását illusztrálják, amely többek között francia-belga képregénysorozatokkal kezdődött: a Pitt Pistollal, amely egy kalózról, és a Luc Juniorral, amely egy fiatal riporterről szólt.

Az olasz bevándorlók fia az Asterix és Obelixszel tett szert nemzetközi hírnévre. Kalandjaikat azután is folytatta, hogy írójuk, René Goscinny 1977-ben meghalt.

Az Uderzo, comme une potion magique (Uderzo, mint egy varázsital) című kiállítás, amellyel a Maillol többhónapos zárva tartás után újra megnyílt, szeptember végéig látható.

Borítókép: 2015. október 12-én Párizsban készített kép Albert Uderzo francia képregényrajzolóról, az Astérix és Obélix megalkotójáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!