Orvostudomány

2021.07.27. 08:33

A malária ellen is beveti az mRNS technológiát a BioNTech

A malária ellen is beveti az mRNS technológiát a BioNTech – közölte hétfőn a gyógyszercég.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A német cég, mely az amerikai Pfizerrel közösen alkotta meg a koronavírus elleni első, széles körben elfogadott vakcinát, az év végén kezdi meg a „biztonságos és nagy hatékonyságú malária elleni vakcina” klinikai tesztjeit.

A BioNTech emellett létre kíván hozni egy mRNS-vakcinát gyártó létesítményt Afrikában.

A kontinens egyike azon régióknak, melyeknek problémát okoz a megfelelő mennyiségű koronavírus elleni oltás beszerzése.

A cég közlése szerint partnereivel annak felmérésén dolgozik, hogyan lehet fenntartható gyártást biztosítani a kontinensen, hogy ellássák az afrikai országokat oltóanyaggal. A tervezett létesítményben különböző mRNS-alapú vakcinákat gyártanának.

A BioNTech és a Pfizer egymilliárd adag koronavírus elleni vakcinát fog eljuttatni az alacsony és közepes bevételű országokba az idén és egy újabb milliárd adagot 2022-ben.

A múlt héten a két vállalat bejelentette, hogy egy dél-afrikai cég, a Biovac Institute lesz az első a kontinensen, amely megkezdi a koronavírus elleni vakcina gyártását.

A BioNTech már korábban közölte, hogy

dolgozik egy tuberkulózis elleni vakcinajelöltön, amelynek klinikai vizsgálatai 2022-re vannak kitűzve, valamint a rák számos formájának terápiáján.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!