Vízparti kerékpározás

2021.08.07. 10:20

Több mint 4,9 milliárd forinttal járul hozzá az ITM a Balatoni Bringakörhöz

A déli parton a tervek szerint még idén befejeződnek az építkezések Balatonakarattyától egészen Balatonboglárig.

Forrás: Shutterstock

A Balatoni Bringakör átfogó fejlesztését, a csaknem 200 kilométernyi beruházást, több mint 4,9 milliárd forinttal támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A magyar tengernél több éve zajlik a Bringakör teljes felújítása. A déli parton a tervek szerint még idén befejeződnek a építkezések Balatonakarattyától egészen Balatonboglárig. Északon a Tihanytól Balatonkeneséig tartó szakasz munkálatai a jelenlegi ütemezés szerint 2023 végéig érhetnek célba. Később a tókerülő kerékpárút egyetlen, még kiépítetlen szakaszának kivitelezése is megindulhat majd Balatonrendesen.

A minisztérium szerint a magyarok leginkább vízparton szeretnek biciklizni. Az országos kerékpáros forgalomszámlálás adatai szerint pedig 76 százalék feletti az átlagos növekedés a Balatonnál kerekezők számában.

Az ITM továbbá beszámolt arról is, hogy a tárca több vidéki nagyváros biciklis összeköttetésének megvalósítását is segíti. Ennek keretében már zajlik a kerékpáros kapcsolatok tervezése Miskolc és Eger között 47 kilométeren, Tiszafüred és Balmazújváros között 52 kilométeren, Szigetvár és Kaposvár között 56, valamint Siófoktól Pécsig 136 kilométeren.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mintegy 850 kilométernyi kerékpárútszakasz kivitelezését és előkészítését támogatja, összesen 50 milliárd forinttal.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!