Zajlik a mentés

2022.02.18. 11:10

Tűz ütött ki egy tengerjáró hajón, 237 utas volt a fedélzetén

Az incidens helyi idő szerint hajnali fél 5 körül történt Korfu északi partjainál, Görögország és Albánia között.

A görög kikötői rendőrség közölte, tűz ütött ki péntek reggel a Jón-tengeren egy olasz zászló alatt közlekedő, 237 utassal és 51 fős legénységgel haladó hajó fedélzetén, amely az északnyugat-görögországi Igumenica kikötőjéből tartott a kelet-olaszországi Brindisi felé.

Eddig nem számoltak be áldozatokról.

Kosztasz Tacafadosz, a görög kereskedelmi tengerészetért felelős államtitkár a Szakad görög magánrádiónak azt mondta, hogy minden utas épségben van, és a mentőcsónakokban tartózkodik. A görög parti őrség, amely megkezdte a mentési műveletet, beszámolt arról, hogy az Euroferry Olympia utasszállító hajó utasait Korfura szállítják.

A hajó kapitánya arra kérte az utasokat, hogy hagyják el a hajót, a parti őrség járőrhajót és vontatóhajót küldött a helyszínre.

Az AFP francia hírügynökséggel a görög parti őrség sajtóosztályának egyik tisztviselője azt közölte, hogy az incidens helyi idő szerint hajnali fél 5 körül történt Korfu északi partjainál, Görögország és Albánia között.

A tűz okai még nem ismertek, az ügyben vizsgálatot indítottak.

Borítókép: Eurokinissi / AFP / Stamatis Katapodis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!