Kegyetlen

2022.04.30. 10:00

Agyonvert egy barna medvét

 Letartóztattak egy férfit, mert agyonvert egy védett barna medvét, amelyik betévedt a férfi falujába Északkelet-Iránban.

Az Ardabil tartománybeli Kenazak település lakosai kergették és ütötték a medvét, majd traktorral támadtak rá – írta a BBC hírportálja az iráni Irna állami hírügynökség jelentése alapján.
 A helyszínen készült fotón látható, hogy a vadat az egyik traktorkerék a földhöz szegezi, a nyaka egy földmunkagéphez van kötve.
 Az Irna szerint az állatnak eltörött a lába, a csípőcsontja és a gerince is megsérült. A vadvédelmi hatóság munkatársai egy állatklinikára vitték, ahol a sérülések következtében elpusztult.
 A helyi ügyész elítélte a "borzalmas tettet", mely véleménye szerint felzaklatta a lakosokat.
 A félhivatalos Isna hírügynökség szerint hétfőn a tartományi igazságszolgáltatás vezetője közölte, hogy a tettest letartóztatták. A nevét nem közölték.
 Nem tudni, mi volt az oka, hogy a helyiek a medvére támadtak. 

Irán medvepopulációja, mely a Zagrosz és Alborz hegységekben él, az élőhelyek pusztulása, a vadászat és az emberekkel való konfliktusok miatt megfogyatkozott.  A fajt a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetettek között tartja számon.

Borítókép: Shutterstock

Címkék#barna medve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!