Sikeres akció

2022.05.20. 15:30

Sekély vízben rekedt delfineket mentettek meg Amerikában

Több tucatnyi szakértő és önkéntes dolgozott órákig hét delfin megmentéséért, amelyek egy Cape Cod-öbölbe ömlő folyó sekély vizében rekedtek szerdán.

A wellfleeti Herring-folyóban szerdán hajnalban vették észre az atlanti fehérsávos delfineket. A mentőcsapat egy órával később már a helyszínen volt - számolt be róla a mentést szervező International Fund for Animal Welfare (IFAW).

Nem szokatlan, hogy delfinek kerülnek partközelbe a régióban, mivel Cape Cod-öbölben nagy az árapály-ingadozás.

Misty Niemeyer, az IFAW tengeri emlősök mentésével és kutatásával foglalkozó csoportjának munkatársa elmondta, hogy a delfinek megérkezésükkor jó állapotban voltak, egészségesnek tűntek, de gyorsan kellett cselekedniük, mert tudták, hogy napos, meleg idő lesz. Arra is figyelniük kellett, hogy a dagály elvonulása után nehogy megint megrekedjenek a sekély vízben.

A több mint száz kilós, két méter hosszúságú delfineket egy kifejezetten delfinek szállítására tervezett járművel vitték a Provincetown előtti mélyebb vizekhez, ahol szabadon engedték őket.

Niemeyer arról is beszámolt, hogy a legnagyobb delfinre ideiglenes műholdas jeladót is felerősítettek, hogy nyomon tudják követni a csoport útját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!