Tragédia

2022.06.01. 11:41

Több emberéletet követelt az Agatha hurrikán Mexikóban

Legalább tizenegy halálos áldozatot hagyott maga után az Agatha hurrikán Mexikóban, elsősorban a déli Oaxaca államban, 21 embert pedig még keresnek - jelentették be a helyi hatóságok kedd este.

Alejandro Murat kormányzó közlése szerint a legsúlyosabb helyzetbe a tengerparti térségek és a Sierra Sur hegyvidéki terület kerültek. Kedd éjjel az állam jelentős részében még szünetelt az áramellátás és a távközlési szolgáltatások, szerdán az iskolák nagy részét zárva tartják.
A szokatlanul heves hurrikán - amelyet helyenként 165 kilométeres óránkénti szél jellemzett - áradást és földcsuszamlásokat is okozott, elsősorban a Csendes-óceán partján. Ezek sodorták el, illetve temették maguk alá az áldozatokat.
Az NHC amerikai hurrikánközpont adatai szerint májusban ilyen erősségű vihar még soha nem csapott le a térségre.

Borítókép: vízben gázoló kerékpáros az elöntött utcák egyikén az Oaxaca mexikói államban levő Tehuantepecben 2022. május 30-án, amikor az Agatha hurrikán lecsapott a szövetségi államban (MTI/EPA/EFE/Luis Villalobos)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!