Iskolakezdés együtt!

2022.08.31. 18:30

Ebben az évben kétezer gyermek iskolatáskáját töltötte meg az Ökumenikus Segélyszervezet

A nyári szünidő zárásaként különleges élményprogramra invitált rászoruló gyerekeket a Campona bevásárlóközpontban található Kockaparkba az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Hungária Csoport. Az Iskolakezdés együtt! segélyakció zárórendezvényén ők kapták meg az utolsó ajándék tanszercsomagokat. A vidám gyermekprogramba és az adományok átadásba bekapcsolódott Wolf Kati énekesnő, a kampány arca, Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A gyermekek számára külön öröm volt, hogy Wolf Katitól, az Iskolakezdés együtt! kampány arcától vehették át a tanszereket

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Fotó: Fekete Dániel

A háború árnyékában, nehéz gazdasági helyzetben a rászoruló családok gyermekei még nagyobb hátrányba kerülhetnek tanulmányaikban, mint a szerencsésebb társaik. Lemaradásuk pótlását nyaranta fejlesztő táborokkal, ősszel tanműhelyekkel és élménynapokkal segíti az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Hungária Csoport. Hogy a rászoruló gyerekek társaikkal egyenlő eséllyel kezdhessék az új tanévet, fontos, hogy nekik is jó minőségű iskolaszerek álljanak a rendelkezésükre. Éppen ezért a programok támogatása mellett az E.ON – immár hagyományosan – idén is 5 millió forintot adományoz az Iskolakezdés együtt! segélyakció célkitűzéseire. 

Immár a második évtizedét kezdjük közösen a Segélyszervezettel ennek a számomra különösen kedves esélyteremtő programnak, amelynek révén a megajándékozott gyerekek minőségi eszközökkel és egy kis önbizalommal feltöltekezve indulhatnak el saját lehetőségeik felfedezésének, képességeik kibontakoztatásának útján. Immár 14.000 gyermeknek adhattuk meg közösen a kezdő energiát a tanévkezdéshez, büszke vagyok arra, hogy mostanra az egykori kisdiákok közül sokan sikeres felnőttekké válhattak 

– mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese az eseményen. 

Az energiavállalat bejelentette, az iskolások mellett az óvodát kezdő kisgyerekekre is gondolnak: a jövő hét folyamán – további 5 millió forint értékben – 500 óvodakezdő csomaggal támogatja az örömteli évkezdést. Az ajándékok az ország több pontjára eljutnak, az első csomagokat jövő héten, Kaposváron vehetik át a kisgyermekek. 

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója megköszönte a vállalat adományát, majd az idén már 11. alkalommal elindított kampányt összegezve kifejtette: egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az adománygyűjtéshez. A terv összesen 20 millió forint összegyűjtése volt, amelyből a Segélyszervezet 2000 gyermek számára tudott fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani. A támogatott gyermekek elsősorban a Segélyszervezet intézményeiben, illetve a központok látókörében élő családok gyermekei. Az elnök-igazgató kifejtette: 

az Ökumenikus Segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben, rendszeres fejlesztő foglalkozásokat szervezve számukra a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.

A Kockapark által térítésmentesen rendelkezésre bocsájtott rendezvényhelyszín interaktív foglalkozásain részt vevő gyermekek számára külön öröm volt, hogy Wolf Katitól, az Iskolakezdés együtt! kampány arcától vehették át a tanszereket. A kétezredik csomag átadása után az énekesnő köszönetet mondott minden adományozónak, aki a 1353-as adományvonalon, a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon vagy tárgyi adománnyal segítette a rászoruló gyerekek tanévkezdését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!