Tragédia

2022.08.01. 21:00

Felrobbant egy tartálykocsi, miután lökdösődés alakult ki az üzemanyagért

Legalább hatan meghaltak és több mint ötvenen megsebesültek hétfőn egy tartálykocsi felrobbanásakor Líbiában – közölték hivatalos líbiai források.

Az üzemanyagot szállító tartálykocsi egy kisvárosi töltőállomás feltöltésére készült az ország délnyugati részén, amikor közlekedési balesetet szenvedett. A baleset miatt vissza akart fordulni telephelyére. Ekkor az üzemanyagra várakozó helyi autósok közül több tucatnyian körülvették, hogy megpróbáljanak benzint vételezni belőle.

Lökdösődés alakult ki, és a tartály nem sokkal később, egyelőre tisztázatlan okból kigyulladt, majd felrobbant. A tűz gyorsan átterjedt a közelben parkoló autók közül többre is.

A balesetben legalább hatan meghaltak – közölte az AFP-vel a helyszíntől mintegy száz kilométerre lévő város kórháza, ahová a sérülteket szállították.

A több mint ötvenen sérültet a szebhai kórházban ápolják az intézmény igazgatója szerint, aki a halottak számáról nem nyilatkozott.

A Tripoliban tevékenykedő nemzeti egységkormány válságstábot állított fel az eset kivizsgálására. A több mint tíz éve polgárháború sújtotta észak-afrikai ország 2014-ben két részre szakadt, déli részén azóta komoly üzemanyaghiány tapasztalható. A helyi lakosok csak több órás várakozások árán, vagy még úgy sem tudnak tankolni.

Borítókép: Ellátják a robbanás egyik sérültjét a szebhai kórházban. Fotó: AFP/Abdelmoneim Al-Jahimi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!