Környezetvédelem

2022.09.13. 14:30

Több mint nyolc tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Bodrogból

A III. Bodrogi PET Kupa résztvevői a folyó Sárospatak és Olaszliszka közötti részén összesen 1560 zsák hulladékot gyűjtöttek.

Együttes erővel léptek fel idén is a folyók megtisztása érdekében a résztvevők

Forrás: Facebook/@petkupa

Idén harmadik alkalommal tért vissza a Bodrogra a hulladékgyűjtő verseny, ahol öt pethajós csapat és egy jelentős kenus különítmény tisztította mindkét parton az  ártér csaknem húsz folyamkilométeres szakaszát.

A helyi iskolások 130 zsák szemetet szedtek össze
Forrás: Facebook/@petkupa

A Technológiai és Ipari Minisztérium támogatásával megvalósuló rendezvény négy napja alatt összesen 1560 zsák hulladékot gyűjtöttek a versenyzők, amelyhez a nyertes CsiPet Csapat 284 zsák szeméttel járult hozzá. A "petkalózok" már a versenyt megelőző napon Bodrogkeresztúr önkormányzatának, helyi iskolás csapatok és nemzetközi önkéntesek segítségével 130 zsák hulladékot szedtek össze a Bodrog partján.

Tekintse meg az esemény összefoglaló videóját:

A rendezvényen összegyűjtött és szétválogatott hulladék körülbelül hatvan százalékát újra lehet hasznosítani. A közlemény szerint a PET Kupa az elmúlt tíz évben a folyami hulladék legnagyobb újrahasznosító civilszervezetévé nőtte ki magát.

A rendezvényt Sárospatak, Bodrogolaszi, Sárazsadány, Olaszliszka és Bodrogkeresztúr önkormányzatai is segítették, az evezőtúráiról ismert hajdúböszörményi Zöld Kör nemzetközi résztvevőkből álló kenus különítménnyel járult hozzá a hulladékgyűjtéshez.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!