105 méteres

2020.10.24. 09:06

A világ legnagyobb szökőkútját helyezték üzembe Dubajban

Az új látványosság a szöuli Banpo-hídon működő Moonlight Rainbow Fountaintól vette át a címet.

Dubai launches the Palm Fountain in a bid to break a Guinness World Record as the worlds' largest fountain, at Palm Jumeira on October 22, 2020. - Spread over 14,000 square feet of seawater, the fountain’s super shooter stands tall at 105 metres and comes alive with over 3,000 LED lights. (Photo by Karim SAHIB / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Karim SAHIB

A világ legnagyobb, 1300 négyzetméteren elterülő, a 105 méteres magasságot is elérő szökőkútját helyezték üzembe csütörtök este Dubajban.

A Palm Jumeirah mesterséges szigetnél, a The Pointe szórakoztató- és bevásárlóközpont előtt, a tengeren kialakított zenélő-táncoló szökőkút, az Egyesült Arab Emírségek legújabb világrekorder turistacsalogató attrakciója káprázatos megnyitóját élőben közvetítették az interneten.

A szökőkutat 3000 LED-lámpa világítja meg, a színek és a fényerő szabályozható. Ez Dubaj egyetlen színesen megvilágított szökőkútja, egész évben működik, és félóránként ad elő egy háromperces zenés fény- és táncjátékot.

Az új dubaji látványosság a szöuli Banpo-hídon működő Moonlight Rainbow Fountaintól vette át a világ legnagyobb szökőkútja címet, amelyet a Guinness Világrekordok is elismer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!