Egyperces

2009.10.07. 19:25

Az aktfotózás kulisszatitkai

Nánási Pált, a Playboy fotósát és Lékó Tamás divatfotóst kérdeztük az aktfotózás kulisszatitkairól. Elárulták, milyen eszközökkel veszik rá a lányokat, hogy szépek, kívánatosak legyenek.

Kancsár Tímea

Liptai Claudia és az aktfotózás

– Előfordult már, hogy annyira szépnek láttam egy nőt, hogy én magam javasoltam: álljon modellt. De nem szeretem senkiről lekönyörögni a ruhát. A meztelenkedés iránti vágynak belülről kell jönnie. Az erre való hajlam szinte minden nőben megvan, csak lehet, hogy a gátlásokkal mélyen elnyomják – mesélt tapasztalatairól Nánási Pál. A Playboy és az ország egyik legismertebb fotósával arról beszélgettünk, hogyan zajlik egy aktfotózás, amely sokszor 10–15 óráig is eltart. Milyen praktikákkal teszik a munkát sikeressé?

Nemrégiben Liptai Claudia is modellt állt Nánásinak. A színésznő feszültségoldóként a saját CD-it vitte magával a fotózásra. A bulvárlapok szerint kedvenc zenéinek hatására levetkőzte gátlásait. – Nincs olyan módszer, ami minden modellnél működik. Azt tudom, mikor lendíti tovább a munkát egy-egy jól elejtett dicséret, mikor érdemes megmutatni az első fotókat. Ilyenkor jön a felismerés: ˝Ez is én vagyok?˝ – beszélt a jó időzítésről a fotós.

Liptai Claudia a kiszivárgott hírek szerint hárommillió forintért vetkőzött a nyuszis magazinnak. A műsorvezető nagyon elégedett a róla készült fotókkal, többször is nyilatkozta:  ez a munka segítette

Liptai Claudia a kiszivárgott hírek szerint hárommillió forintért vetkőzött a nyuszis magazinnak. A műsorvezető nagyon elégedett a róla készült fotókkal, többször is nyilatkozta:  ez a munka segítette abban, hogy újra igazán szexi nőnek érezze magát. Fotó: Playboy
Bódi Sylvi és a krokodil

– Nehéz vagy könnyű eset? A hírességekkel, modellekkel egyszerűbb a munka. Bódi Sylvit például rengetegszer fotóztam. Tűrőképességéről adott tanúbizonyságot: megörökítettem homokos tengerparton, elefánt hátán és szúnyogoktól hemzsegő dzsungelben is, ahol majdnem megette egy krokodil. A privát ügyfelekhez, akik férjüknek, barátjuknak készíttetnek fotókat, máshogy kell szólni annak érdekében, hogy kihozzam belőlük a legjobbat. Előfordult, amikor először találkoztam egy hölggyel, annyira szégyenlős volt, hogy nem mert a szemembe nézni. Amikor azonban a kamera elé állt, kitört belőle a nő. Legtöbbjük bezárkózik a családanyaszerepbe, elfelejtik, hogy szépek, hogy csábítsanak. Mindig előre megbeszéljük, hogy a modell mit fog megmutatni magából. Persze, ha látok valami szebb beállítást, amiben mondjuk véletlenül kivillan egy mellbimbó is, javaslatot teszek, és ő eldönti, mit szeretne – avatott a műtermi munkálatok rejtelmeibe a szakember.

Lékó Tamás szerint előbb-utóbb minden fotós belekeveredik az aktfotózásba.

Lékó Tamás szerint előbb-utóbb minden fotós
belekeveredik az aktfotózásba.

Lékó Tamás, a világklasszis magyar sakkozó testvére is divatfotózással foglalkozik, de alkalmazott fotográfusnak tartja magát.

Portré-, koncert- és aktfotókat is készít. Azt vallja: előbb-utóbb minden fotós belekeveredik az aktfotózásba. A geográfusként végzett 32 éves férfi nemrégiben átvette egy kollégája munkáját: privát használatra készített erotikus fotókat.

Nincs olyan módszer, ami minden modellnél működik. Azt tudom, mikor lendíti tovább a munkát egy-egy jól elejtett dicséret - mondta Nánási Pál

Nincs olyan módszer, ami minden modellnél működik. Azt tudom, mikor lendíti tovább a munkát egy-egy jól elejtett dicséret - mondta Nánási Pál.
Hormonokkal kezelt férfimodell

– Nehezebben oldódtak a lányok, azt várták, hogy egy nő fog képeket készíteni róluk. Ilyenkor a zene varázslatra képes. Megtanultam, hogy a fotózás elején soha nem kell filmet fűzni a gépbe – mesélte Lékó Tamás. Mosolygott. A munkák során gyakran érik meglepetések. – Egy negyvenes éveiben járó hölgy, aki férjének készíttette a fotókat, elfutott a lencsém elől: megijedt, 25 éve, az esküvője előtt fotózták utoljára.

Olaszországban esett meg velem egy másik tanulságos eset. Szexuális hirdetésekhez készítettünk lányokról aktokat. A munka kellős közepén tartottunk, amikor megérkezett egy taxi és egy gyönyörű, sudár nő szállt ki az autóból. Amikor bikinire vetkőzött, akkor láttuk csak, hogy hormonokkal kezelt férfi áll előttünk. A nemi identitása ellenére úgy pózolt, és tudta, mi áll jól neki, mint egy vérbeli nő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!