nehéz döntés

2021.01.25. 15:34

Az állatvédők tiltakozása miatt bezárja legfőbb attrakcióját az Asterix vidámpark

A Poseidon színház állatait máshova költöztetik.

Parc Asterix resort characters arrive at the entrance of the Euro Disney park on April 12, 2012 in Marne-La-Vallee outside Paris, to offer a menhir in order to celebrate the 20th anniversary of the resort. AFP PHOTO PIERRE VERDY (Photo by PIERRE VERDY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pierre Verdy

Az 1989 óta működő vidámpark Poseidon színházában a látogatók delfineket és oroszlánfókákat láthattak, de az utóbbi időben állatvédő csoportok kereszttüzébe került az attrakció. A francia törvényhozás hamarosan tárgyalja az új állatvédelmi törvényt, a park a döntést megelőzve határozta el az akvárium bezárását.

A delfinárium állatait máshová költöztetik. A pandémiát követő lezárások feloldása után, várhatóan április 3-án újra megnyíló Asterix vidámparkban nem lesz több állatbemutató a Poseidon színházban

- mondta el a La Parisien napilapnak nyilatkozva a park igazgatója, Nicolas Kremer.

Mint hozzáfűzte, a döntést tulajdonképpen már három éve meghozták, de szakértőkkel egyeztetve alaposan elő kellett készíteniük az állatok elhelyezését. A show 8 delfinje és 5 oroszlánfókája európai delfináriumokba kerül. Az állatok teljesen egészségesek, azonban mivel hosszú ideig éltek fogságban, már nem lehet őket visszaengedni a nyílt vizekbe. Az elszállításukra a következő hetekben kerül sor.

A Poseidon színház egyelőre bezár, de a vidámpark a jövőben egy új vizes műsort tervez a látogatók szórakoztatására. Az új programot jövőre szeretnék bemutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!