Hallgassa élőben!
Fotó: Shutterstock

Az elmúlt több mint tizenöt év leghidegebb áprilisa volt az idei Európában

Az átlaghőmérséklet 0,9 Celsius-fokkal volt alacsonyabb az 1991 és 2020 közötti átlaghoz képest, ez volt a leghűvösebb április 2003 óta.

Az elmúlt több mint tizenöt év leghidegebb áprilisa volt az idei Európában – közölte az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata (C3S) csütörtökön.

A kontinens egyes országai között ugyanakkor jelentős különbségek voltak. A hidegbetörés különösen Franciaországot érintette, itt fagykár is érte a szőlőket és gyümölcsfákat.

Németországban is különösen hűvös volt az elmúlt hónap a Német Meteorológiai Szolgálat (DWD) jelentése szerint: az ország az elmúlt 40 év leghidegebb áprilisát élte meg.

A meteorológusok adatai szerint a szeszélyes hónap átlaghőmérséklete idén 6,1 fok volt, ami 1,3 fokkal esik az 1961 és 1990 közötti nemzetközi referenciaperiódus átlaga alá. Az aktuális és némileg melegebb, az 1991 és 2020 közötti időszakra vonatkozó átlaghoz képest viszont 2,9 Celsius-fokkal volt alacsonyabb a hónap hőmérséklete.

Borítókép: illusztráció

Hozzászólások

Este magyar nemzeti színekbe borul a Groupama Aréna
A német-magyar meccs alatt piros-fehér-zöldben pompázik majd a stadion.
A hónap elejétől újra lehet közgyűlést tartani a tagok személyes részvételével
Továbbra is lehetőség van arra, hogy egy-egy résztvevő vagy akár az összes tag elektronikus hírközlő eszközökön keresztül csatlakozzon.
Lelkierősen
Játékosaink nyilatkozatait olvasva viszont afelől semmi kétségünk ne legyen, hogy hiszik, igenis legyőzhetik otthonában a német válogatottat.
Július 1-jétől jön az uniós védettségi útlevél
Ingyenes papíralapú és digitális igazolás is igényelhető lesz majd.
Kétharmad nélkül lehetetlenség alkotmányozni
Nemhogy egyszerű többséggel nem módosíthatná a baloldal az alaptörvényt, de még a kétharmad birtokában is óvatosnak kellene lenniük Fodor Gábor szerint.
A Toyota megtanítja a robotokat asztalt törölni
Látszólag egyszerű a feladat, de eddig a legfejlettebb robotokat is zavarba hozta és leblokkoltak tőle.