Fotó: Shutterstock

Csiliszószos csalók verték át az egyik legnagyobb kínai vállalatot

Tulajdonképpen egy hamisított pecsét kellett csak az egészhez.

A legismertebb kínai csiliszószgyártó embereinek adták ki magukat csalók és sikeresen átverték az egyik legnagyobb kínai vállalatot, a Tencentet – közölte a helyi rendőrség szerdán.

A botrány azután robbant ki, hogy a Tencent pert indított a Lao Gan Ma nevű csiliszószgyártó ellen, azt állítva, hogy nem egyenlített ki egy reklámszerződés alapján kiállított számlát, s a bíróság el is rendelte 16,24 millió jüan (723,3 millió forint) befagyasztását a csilis cég számláin.

A Lao Gan Ma azonban közölte, hogy nem kötött ilyen szerződést a Tencenttel.

A kujjangi rendőrség szerdán jelentette be, hogy őrizetbe vettek három embert, akik a gyanú szerint meghamisították a Lao Gan Ma vállalati pecsétjét. Kínában minden iratot hivatalos pecsét hitelesít. A pecséttel a csalók a Lao Gan Ma marketingeseinek adták ki magukat, és reklámszerződést kötöttek a Tencenttel. Céljuk az volt, hogy a szerződéssel videojátékokban felhasználható promóciós kódokat szerezzenek meg a legnagyobb kínai videojátékgyártó Tencenttől, amelyeket aztán az interneten illegálisan pénzzé tettek.

A Tencent az egyik legnagyobb kínai vállalat, internetes és informatikai termékeket és szolgáltatások értékesít a közösségi médiától a videojátékokon át a filmgyártásig. Tavalyi bevétele 377,3 milliárd jüan (16 815 milliárd forint) volt. A Lao Gan Ma Kína leghíresebb csiliszószgyártója, évente több millió palack csípős szószt értékesít világszerte.

Borítókép: illusztráció

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Mérföldkőhöz ért az atomerőmű-beruházás
Tavaly tűnt el a legtöbb demenciás idős ember Japánban
Tavaly több mint 17 ezer idős demenciás beteg eltűnését jelentették Japánban, 245-öt még mindig keresnek – írta a The Guardian online kiadása japán rendőrségi forrásra hivatkozva.
Jól alszik esténként Csongrád-Csanád megye
Egy felmérés szerint mi vagyunk a legjobb alvók.
Hálózati kommunikációs eszközöket szállít a 4iG
Korszerű kommunikációs hálózati eszközökkel látja el a 4iG az MVM NET-et.
Könyvet ír a Walking Dead sztárja
Norman Reedus kötete nem önéletrajzi lesz.
Kupaderbi Szegeden
A Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, Vári Attila bejelentette a férfi vízilabda magyar kupa első fordulójának négy helyszínét, az egyik pedig Szeged lesz.
Hat nap alatt öt meccset játszanak
Ma hat csapat részvételével megkezdődik a női tenisz-csapatbajnokság, a Szuperliga.