Egyperces

2007.07.11. 16:19

Egy hónapja él egy hondurasi repülőtéren a múlt nélküli nő

Hondurasi hivatalnokok próbálják megoldani a rejtélyét annak a nőnek, aki egy repülőtéren él már több mint egy hónapja.

A nő azt állítja, hogy Sara Williams-nek hívják, és Burkina Faso-i. Elmondása szerint azért ragadt a repülőtéren, mert ellopták úti okmányait.

A hondurasi hatóságok gondban vannak, ugyanis egyáltalán nem tudják kideríteni, hogy a nő melyik repülőjárattal érkezett a San Pedro Sula-i légikikötőbe.

Az eset különös hasonlóságot mutat egy iráni férfi kálváriájával, aki a párizsi repülőtéren rekedt. Mehran Karimi Naszeri történetéből Terminál címen filmet is készítettek, amelynek főszerepét Tom Hanks játszotta.

Sara Williams elmondása szerint az emberek jól bánnak vele a repülőtéren, többen pénzt adnak ki neki, hogy élelmiszert vehessen.

Arra a kérdésre, hogy miként érkezett a közép-amerikai országba, mindig ugyanazt válaszolja: repülőn.

Alejandro Flores, a repülőtéri bevándorlási hatóság vezetője elmondta: nincs nyoma annak, hogy a nő belépett volna az országba, illetve annak, hogy melyik járattal érkezett.

A tiszt egyeztetett az amerikai társhatósággal is, ugyanis a nő egyszer arra utalt, hogy Floridából jött. Ellenőrizték azt is, hogy nem a szárazföldön lépett-e be Hondurasba Guatemala felől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!