Egyperces

2019.08.23. 14:56

Elkezdődött a szarvasbőgés a gemenci erdőben

Szarvasbőgést hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

MTI

Elkezdődött a szarvasbőgés a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. augusztus 30. és szeptember 14. között erdei vasúttal és lovas fogattal szervez kirándulásokat azokhoz az erdőrészekhez, ahol jelentősebb bőgés várható - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.


A túrák esténként a Pörbölyi Ökoturisztikai Központtól indulnak; a természetbarátok augusztus 30-án és 31-én erdei vasúton és lovas fogaton is megközelíthetik a szarvasbőgéstől hangos területeket, szeptember 6-án, 7-én, valamint 13-án és 14-én erdei vasút viszi el a túrázókat a helyszínekre - írták. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.


A Gemenc Zrt. túravezetőkkel várja az érdeklődőket, akik először a Gímvallatás elnevezésű programon hullajtottagancs- és bőgőkürt-bemutatón vehetnek részt, majd levetítik Mosonyi Szabolcs A gemenci szarvasok című természetfilmjét.


Az első alkalommal, augusztus 30-án a kirándulást vacsora és borkóstoló egészíti ki a lovas fogatos túra közönségének.


A programot gyerekek részére az erdőgazdaság általában nem ajánlja, mivel a több órás túrák csak akkor eredményesek, ha a látogatók végig csendben figyelnek. A Gemenc Zrt. ugyanakkor fontosnak tartja a természet megszerettetését, ezért egy alkalommal, szeptember 13-án gyermekeknek szánt kirándulást szervez az erdei vasút egyik megállójánál, Lassiban, ahol kézműves foglalkozások is várják a csendes hallgatózást hamar megunó kicsiket.


(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!