Hallgassa élőben!

Elkezdték bontani Benkő László mulatóját

Az önkormányzat bontani kezdte a Benkő László és fia által működtetett szórakozóhelyet Zamárdiban. Már leszedték a tetőt is.

Az önkormányzat bontani kezdte a Benkő László és fia által működtetett szórakozóhelyet Zamárdiban. Már leszedték a tetőt is. Az Omega zenésze most van felépülőben daganatos betegségéből, így igen rosszkor jött neki a lelki trauma. Már csak azért is nagyon el van keseredve, mert Zamárdi díszpolgáraként ő maga is nagyon sokat segített a városnak. – írja a BorsOnline.

A szórakozóhely önkormányzati területre épült és 11 sikeres nyári szezon után lejárt a bérleti szerződése, amit a képviselőtestület végül nem hosszabbított meg. Nem hivatalosan arra hivatkoztak, hogy szerintük túl hangosak voltak a techo-partik, elhanyagolt volt a mulató környezete, sok volt a zöld területen álló autó. A mulató bezárásával nem csak Benkőék, de sokan a helyiek közül sem értenek egyet.
 

Fotó: BorsOnline
Fotó: BorsOnline

Május 21-re szimpátia gyűlést is szerveztek, amelynek célja a település döntéshozóinak meggyőzése lett volna arról, hogy gondolják át még egyszer a dolgot. A rendezvényre a képviselőtestület tagjai is meghívást kaptak.

– Valószínűleg Zamárdi döntéshozói megijedtek attól, hogy sokan vannak, akik kiállnának a rossz és értelmetlen döntésükkel szemben, és azért, hogy ezzel ne kelljen szembesülniük, inkább kapkodva, teljesen szabálytalanul, önhatalmúlag bontani kezdték az épületet. Még nem tudjuk, hogy a 21-i rendezvényt megtartjuk-e – mondta Benkő Balázs.

– A szükséges jogi lépéseket természetesen megtettük, de persze ettől még a helyzet elszomorító. Az a primitív gondolkodás, hogy ha valami nem szokványos, akkor azt meg kell szüntetni, nem lendít előre. Egész Zamárdi számára presztízsveszteség ez – szögezte le Benkő László fia.

Borsonline.hu
Minden ötszázadik amerikai meghalt a járvány miatt
Az ország kórházainak intenzív osztályai telítődtek a koronavírusos betegekkel.
Magyar állami kitüntetést kapott Frantisek Hybl cseh történész
A kitüntetést a neves történésznek Boros Miklós, Magyarország prágai nagykövete adta át.
Lemondott a holland külügyminiszter a kudarcos afganisztáni evakuálás miatt
„Egy miniszternek mennie kell, ha a politikáját elutasítják” – jelentette ki Kaag rövid lemondó beszédében.
Orbán Viktor: irány Etyek!
Etyekre utazott a miniszterelnök.
Leverkuseni vereséggel kezdte a Ferencváros a csoportkört
A magyar bajnoki címvédő a csoportkör második fordulójában, szeptember 30-án a spanyol Betist fogadja.
Országszerte 1100 elektromos busz állhat forgalomba 2025-ig
A 2019-ben elfogadott Zöld Busz Programra a 25 ezer főnél népesebb települések jelentkezhetnek.