Egyperces

2019.03.20. 14:42

Eszméletlen cuki a debreceni állatkert két és félhetes recés zsiráfcsikója - fotók

A recés zsiráf a zsiráf egyik alfaja, Szomáliában, Etiópiában és Kenyában él természetes környezetben.

Munkatársunktól

Ismét zsiráf született a debreceni állatkertben: az 50 kilogramm súlyú, 175 centiméter magas, jó étvágyú, életerős kisbika február utolsó napján jött a világra - közölte az állatkert igazgatója szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.


Nagy Gergely Sándor emlékeztetett rá, hogy 2017 nyarán született Debrecenben az ország első recészsiráf-bébije, Jabari, akit most testvérrel örvendeztetett meg az állatkert zsiráfpárja, Emma és Szilveszter. A debreceni szülőpár Európa egyik legjobb génállományú zsiráfpárja.


A kis zsiráfcsikó megszületésével 163-ra nőtt Európában a recés zsiráfok száma, az állatokat 55 állatkertben gondozzák a kontinensen - fűzte hozzá.

Zsiráf született a debreceni állatkertben. Fotó: MTI (galéria)

A kisbika gondozását állatápolók végzik, a sajtótájékoztató idején cumisüvegből másodpercek alatt ivott meg hat deciliter 4,2 zsírtartalmú szürkemarha-tejet.


Nagy Gergely Sándor a tájékozatón elmondta: a recés zsiráf a zsiráfok egyik legritkább alfaja, amely Szomália, Etiópia és Kenya területén fordul elő, és szerepel a kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.


Magyarországon csak Debrecenben láthatóak recés zsiráfok, amelyek az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!