Egyperces

2009.10.11. 23:43

Gázt neki!

A nők nem is tudják, mi az, hogy autó, sőt a visszapillantó tükröt is csak arra használják, hogy megnézzék, nem mosódott-e el az arcfestékük. A közlekedési táblákat összekeverik, s ha balra indexelnek, biztos, hogy jobbra kanyarodnak...

Varga Alexandra

Ugye ismerősek ezek a közhelyek, amelyeket természetesen férfiak találtak ki?

A helyzet az, hogy az autó valóban még mindig inkább ˝férfidolog˝, a kocsit vásárlók jóval több mint fele közülük kerül ki. Évről évre gyarapszik azonban az autótulajdonos nők száma. Majdnem minden harmadik kocsiban hölgy ül a vezetőülésen. Sőt, vannak már tipikusan csajoknak szánt verdák is!


Nem kell gumifa!

A gyengébbik nem képviselői olyannyira méltó ellenfelei a volánnál a férfiaknak, hogy most már egyre több a női taxis, buszsofőr és vezetőoktató is.

– Férfiak-nők éppúgy közlekednek, nincs különbség... – állítja Tóthné Kálóczy Krisztina vezetőoktató. – Eleinte senkinek sem könnyű a vezetés, a fiúk is éppen annyiszor fulladnak le, mint a lányok. A tolatás és a parkolás is mindenkinek nehéz kezdetben. Egyáltalán nem lehet kijelenteni, hogy a nők rosszabb sofőrök a férfiaknál, szóval félre a szőke nős, gumifás poénokkal – mondja az oktatóhölgy, aki már több mint öt éve dolgozik a szakmájában.


Kicsi, piros és kabrió

A nők már nemcsak hogy vezetnek, a márkakereskedések külön az ő számukra dobnak piacra kocsikat. Ezek az autók főleg kicsik (a parkolás miatt), formásak, s általában piros színben pompáznak a legszebben. Egy felmérés szerint a legtöbb nő egy tűzpiros kabrióra vágyik, s abszolút utálják a fekete terepjárókat. Sőt, a legtöbbjük képes a lámpáknál egy teljes, komplett sminket magára dobni, tökéletes rúzzsal és kontúrral. A 12 centis magas sarkúban való vezetés pedig meg se kottyan!


Range Rover vs. Mini Cooper

Dukai Reginának hét éve van jogosítványa. Soha még egy kisebb koccanásnak sem volt okozója, de utasként többször is karambolozott már.

– Sajnos már volt közúti balesetem, ám szerencsére kisebb karcolásokkal megúsztam. Én magam rendkívül óvatosan vezetek, nem szeretem az eszeveszett száguldozást – mondta a modell. – 2001-ben én lettem ˝Az év arca˝, s ezzel megkaptam életem első autóját, egy Mini Coopert. Ott kezdődött a ˝szerelem˝... A legszebb, a legcsajosabb és a egmegbízhatóbb autó a földön. Azóta már a harmadik ilyen típusú kocsim van, most aranylóan csillogó színben – mesélt az énekesnő. – Ha családom lesz, már nem ilyen járgányra vágyom. Akkor a kényelem és a praktikusság lesz az elsődleges szempont, s éppezért a Range Rovernél nem tudok elképzelni jobbat. Biztonságos, tágas, masszív. Nem lányos, de nekem tetszik... – mondta befejezésül a szőkeség.

Top 10 női kedvencek

1. Wolksvagen Beetle
2. Mini Morris
3. Fiat 500
4. Smart
5. Fiat Grande Punto
6. Peugeot 206 cc
7. Citroën C3
8. Suzuki Swift
9. Toyota Yaris
10. Opel Corsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!