Egyperces

2019.06.27. 00:18

Hét év után ismét Budapesten a Dead Can Dance - Fotók

A Dead Can Dance először 1996 nyarán lépett fel Magyarországon, a ma már nem létező Budai Parkszínpadon, a World Music Festival keretében.

A világzene kultikus együttese, a Dead Can Dance az Arénában, az A Celebration - Life & Works 1980-2019 című turnéjuk állomásaként lépett fel.


A Lisa Gerrard énekesnő és Brendan Perry multiinstrumentalista által alkotott csapat 1981-ben alakult Ausztráliában.


A Dead Can Dance először 1996 nyarán lépett fel Magyarországon, a ma már nem létező Budai Parkszínpadon, a World Music Festival keretében. Akkora volt az érdeklődés, hogy még a környező fákon is lógtak az emberek. Lisa Gerrard – akárcsak Brendan Perry – azóta elsősorban szólóelőadóként dolgozik és jelentet meg lemezeket, emellett számos filmzenében működött közre előadóként és dalszerzőként. Énekelt Koltai Lajos 2005-ben bemutatott mozijában, a Sorstalanság-ban is, amely Kertész Imre irodalmi Nobel-díjas regénye nyomán készült Ennio Morricone zenéjével.


A formációnak tavaly novemberben jelent meg kilencedik stúdiólemeze Dionysus címmel.

Hét év után ismét Buadapesten a Dead Can Dance



1996-ig hét lemezt készítettek, ekkor felfüggesztették működésüket.


Aztán 2005-ben ismét összeálltak egy turnéra, 2012-ben pedig egy új stúdióalbum is született Anastasis címmel, ennek turnéja nagy sikerrel zajlott, Budapesten, a Sportarénában is felléptek.


Ezek után egy újabb hosszabb szünet következett, majd a Dead Can Dance 2016-ban Eleusis címmel írt dalt, hogy támogassa Eléfszina görög város pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa 2021 címre, amit harmadmagával el is nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!