Hallgassa élőben!

Hóesésben érkezett meg Helsinkibe Finnország két új kölcsönpandája

Hóesésben érkezett meg csütörtökön Helsinkibe az a két óriáspanda Kínából, amelyek 15 évig fognak Finnországban élni.

A négyéves hím Hua Paót és a hároméves nőstény Csin Pao-paót a repülőtéren Finnország kínai nagykövete és finn illetékesek fogadták. A két állat jól van –  közölte az óriáspandáknak otthont adó nyugat-finnországi Ähtäri állatkert. Az utazás során bambuszt, sárgarépát, almát és ásványi anyagokkal gazdagított különleges süteményt kaptak.  

Kína Finnország “alapításának” 100. évfordulója alkalmából ajándékozta az állatokat az országnak. Az észak-európai nemzet decemberben ünnepelte függetlenné válásának jubileumát.  

“Úgy gondoljuk, ez a legjobb ajándék, amelyet a kínai emberek adhatnak Finnországnak” – fogalmazott Csen Li, Kína finnországi nagykövete.  

Hua Pao és Csin Pao-pao új lakóhelye, a Helsinkitől 330 kilométerre északra lévő állatkert hasonló télies környezetben található, mint amilyen Kína hegyvidéki területein uralkodik. Az Ähtäri állatkert nyolcmillió euró értékű pandaházat épített fogadásukra.  

Az óriáspandák kölcsönadásáról 2017 áprilisában döntöttek, amikor Hszi Csin-ping kínai köztársasági elnök Helsinkibe látogatott, hogy tárgyaljon Sauli Niinisto finn elnökkel. Peking a világ 17 országának ajándékozott már óriáspandát, jelenleg Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban élnek óriáspandák. 

A pandák február közepéig karanténban maradnak, ezután láthatja őket az állatkert közönsége. Az állatok új finn neveket kaptak: igazodva az érkezésükkor uralkodó időjárásra, a Lumi (Hó) és a Pyry (hóesés) nevet kapták. 

Varga Judit: nem hagyjuk szó nélkül a nemtelen brüsszeli támadásokat!
A jelentés forrásai ezúttal is egyoldalúak és politikailag elfogultak, kettős mércét tükröznek Magyarországgal szemben.
Kövér László: csak akkor nyerhetünk, ha a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes
Csak az együttműködő közép-európai nemzeti államok védhetik ki a társadalmaik lelki és morális felbomlasztására irányuló globalista támadásokat.
Kirgiz sportoló még sosem nyert olimpiát – ha Lőrinczen múlik, nem is fog!
Cikkünkben a világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó, a karrierje utolsó mérkőzésére készülő Lőrincz Tamás keddi döntője előtt pályafutásának statisztikái mellett a magyar birkózósport olimpiai eredményeivel is foglalkozunk. Felelevenítjük Kozma István és Polyák Imre 1964-es tokiói aranyérmét, de foglalkozunk a döntős ellenféllel, a kirgiz Akzsol Mahmudovval is, aki hazája első olimpiai bajnoki címéért küzd, miközben Lőrincz Tamás Magyarország 20. birkózó ötkarikás aranyérmét szerezheti meg– 2004 után az elsőt.
Karácsony Gergely elismerte: a baloldal a migránsok jogait védené
A főpolgármester egy német lapnak nyilatkozva véletlenül elszólta magát: a Gyurcsány vezette baloldal megint hazudozni akar a kampányban.
Merész! Nem takargatja hatalmas melleit Bochkor Gábor eltitkolt barátnője
Fürdőruhában mutatta meg magát.
Karemblémákat gyűjt a nyugdíjas lőkiképző
Legalább háromszáz, különböző rendvédelmi szervektől, a világ minden tájáról származó karemblémát gyűjtött össze az elmúlt évtizedekben Csikesz Péter, a ma már nyugdíjas lőkiképző.