Egyperces

2009.10.06. 17:34

Így készítsd el a tökéletes rakott krumplit!

Egyszerű, ízletes és nem drága. A rakott krumplit mindenki szereti, néha azonban nem árt az újítás. Próbáld ki bevált receptjeinket!

A rakott krumpli egyszerűen elkészíthető, laktató, nem tartozik a drága ételek közé, és a legtöbben nagyon szeretik.

Mégis akad egy-két fortély, amit nem árt, ha bevetsz az elkészítésekor. Ha pedig már unod az egyszerű variációt, akkor készíts másfélét.

A tökéletes rakott krumpli

Hozzávalók:

1,5 kg krumpli
5 főtt tojás
10 dkg szeletelt kolbász
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
1 dl tej
olaj
1 teáskanál fűszerpaprika


A krumplit főzd meg héjában, majd karikázd fel. A hagymát vágd apróra, majd pirítsd üvegesre némi olajon, add hozzá a kolbászokat, és kicsit főzd össze. Vedd le a tűzről, és hintsd meg a fűszerpaprikával, majd keverd össze. Vajazz ki egy jénai tálat, és rakd bele a krumplikarikákat egy rétegben. Sózd meg, rakj rá tojáskarikákat, és oszlasd el rajta a hagymás-kolbászos szaftot. Addig rétegezd a maradék krumpli- és tojáskarikákat, amíg el nem fogynak. A tejfölbe keverd bele a tejet, 2 csipet sót, és öntsd a tetejére. Előmelegített sütőben kis lángon süsd aranybarnára 30 perc alatt.

A cikk a femina.hu oldalon folytatódik >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!