Jégálom! Kétszintes korcsolyapálya nyílik Bécsben - fotók

Január 18-án nyitja meg kapuit az immáron 9.000 négyzetméterre bővített Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum). A varázslatos hangulatú jégpálya újdonsága, hogy idén először két szinten korizhatnak a téli sportok kedvelői.

Bár a bécsi Városháza és a Burgtheater előtti csodálatos helyszínen elterülő Bécsi Jégálom (www.wienereistraum.com) már tavaly is majdnem kétszeresére bővített területen várta a korizás szerelmeseit, úgy tűnik, idén ezt is tudták fokozni.

Az összterületet további 500 négyzetméterrel növelték, nem is akárhogyan: január 18-án megnyitják ugyanis a korcsolyapálya “Sky Rink” névre keresztelt második szintjét is, így először 2019-ben lesz lehetőség arra, hogy két szinten korizhassunk.
 

Fotók: Stadtwienmarketing
Fotók: Stadtwienmarketing

A “Sky Rink” jégteraszt egy 120 méter hosszú rámpán keresztül közelíthetjük majd meg, kialakításához pedig a Városháza előtti tér természetes lejtőjét használták. “A Jégálom már most is egy sikertörténet, az új Sky Rink pedig annak a jele, hogy folyamatosan fejlődik”, mondta a bécsi polgármester, Michael Ludwig, aki a koripálya gazdasági jelentőségét is hangsúlyozta.

Az új jégterasz ugyanis még több turistát csábíthat az osztrák fővárosba. A bécsiek már 25 éve korcsolyázhatnak a bécsi Városháza előtt kedvező áron, Bécsnek ugyanis fontos, hogy a városlakók olcsón juthassanak városi sportlehetőségekhez. 2019-ben a korcsolyázáson kívül nyolc curling pálya és széles gasztronómiai kínálat is várja az idelátogatókat január 18. és március 31. között.

szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
Te jó ég! Jennifer Lopez meztelen teste egyszerűen tökéletes
Biztonságosan vásárolhatunk ma, a fekete pénteken
Néhány alapvető szabály betartásával bátran vághatunk neki az idei online vásárlásnak.
2020.11.27. + melléklet
Így finanszírozza Soros György és Bill Gates az Európa Tanácsot
A szakértő szerint azzal, hogy az Európa Tanács pénzbeli támogatást fogad el magánszemélyektől, kérdésessé válik a szervezet politikai függetlensége.
Aprócska horzsolás miatt kellett amputálni a hároméves kisfiú mindkét lábát
Mindkét lábát amputálni kellett egy hároméves arizonai kisfiúnak, miután térdhorzsolása csúnyán elfertőződött.
Túlnyomóan borult, párás időre számíthatunk
A hegyvidéki területeken esetleg szemcsés hó is hullhat.