Családi élet

2021.02.18. 13:00

Kiderült, miért tűnhetett el hónapokra Kim Dzsong Un felesége

Vélhetően gyereke született Kim Dzsong Un feleségének, aki a várandósság miatt maradhatott távol a sajtónyilvánosságtól az utóbbi mintegy egy évben – jelentette be egy a dél-koreai hírszerzéshez köthető szöuli elemzőközpont csütörtökön.

Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke, miután pártfőtitkárrá választották az észak-koreai kommunista állampárt, a Koreai Munkapárt nyolcadik kongresszusán Phenjanban 2021. január 11-én.

Forrás: MTI / EPA / KCNA

Fotó: -

Az intézet részéről a sajtótájékoztatón leszögezték: a bejelentés egy munkatársuk következtetése, nem tükrözi a központ hivatalos álláspontját.

Ri Szol Dzsu több mint egy év után a héten jelent meg újra a nyilvánosság a 2011-ben meghalt észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il születésnapja alkalmából rendezett koncerten, amelyről az ország állami médiája is beszámolt.

Eltűnése korábban találgatásokra adott okot, többen már akkor várandósságot sejtettek mögötte, mások a koronavírus-járvány miatti óvatossággal magyarázták.

Kedden a dél-koreai hírszerzés (NIS) munkatársai a parlament zárt ülésen még azt jelentették, Kim Dzsong Un felesége Phenjan járványellenes intézkedései miatt maradt távol a nyilvánosságtól, idejét főleg a gyerekeivel tölti és „semmi szokatlant nem észleltek”.

Kim Dzsong Un családi életéről nem sokat tudni, észak-koreai hivatalos források szerint a házaspárnak három gyereke van.

Borítókép: Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke, miután pártfőtitkárrá választották az észak-koreai kommunista állampárt, a Koreai Munkapárt nyolcadik kongresszusán Phenjanban 2021. január 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!