nem tudni, merre van a tigris

2021.05.12. 09:34

Letartóztatták a tigrissel menekülő texasi férfit (videó)

Letartóztattak Texasban egy gyilkossággal gyanúsított férfit, aki óvadék ellenében volt szabadlábon és a szomszédok tigrist láttak sétálni a férfi houstoni háza kertjében.

A houstoni rendőrség hétfő éjjel írta a Twitteren, hogy a 26 éves Victor Hugo Cuevast újra őrizetbe vették, a letartóztatás elkerülésének bűntettével vádolják. A rendőrség úgy véli, a videóra vett tigris Cuevasé, az ügyvéd azonban ezt megkérdőjelezte.

A vasárnap éjjel rögzített felvételen látszik, hogy a tigris a fegyveres seriffhelyettessel állt szemben, aki Cuevasnak kiabált, hogy fogja be az állatot.

„Amikor a rendőrök megérkeztek, Cuevas egy terepjáróba szállt a tigrissel és elhajtott. Rövid üldözés után elkaptuk”

- közölte Ron Borza houstoni rendőrparancsnok hétfői sajtótájékoztatóján.

Apparently there's a tiger loose on my parents' West Houston street? pic.twitter.com/TgdIiPSPKx

Azt nem tudják, merre van a tigris. Borza korábban azt mondta, a legfontosabb, hogy megtalálják Cuevast és a tigrist is, mert nem akarta, hogy a férfi „kárt tegyen” a nagymacskában.

„Számos olyan hely van, ahová elvihetjük a tigrist, ahol biztonságban lehet és élete végéig otthonra lelhet” – magyarázta.

Cuevast egy gyilkossággal vádolják, mely a szomszédos megyében történt 2017-ben. Ártatlannak vallotta magát, azt állította, önvédelemből lőtt.

Borza azt is elmondta, a gyanúsítottnak két majma is volt a házban. Houstonban 13,5 kilogrammnál nem nagyobb majmok lehetnek házi kedvencek, tigrisek azonban csak egzotikus állatok külön engedélyével tarthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!